Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κάηκες από τον ήλιο; Δες την DIY κρέμα που θα ανακουφίσει αμέσως το έγκαυμα

Πήγες στην παραλία, απόλαυσες και με το παραπάνω το μπάνιο στη θάλασσα, τις ρακέτες πλάι στο κύμα ή το beach volley. Διάβασες με τις ώρες το αγαπημένο σου περιοδικό ή βιβλίο όσο καθόσουν στην ξαπλώστρα και… ενδιάμεσα κάτι ξέχασες: το αντηλιακό σου!

Μάλλον αμέλησες να το ανανεώσεις όσες ώρες καθόσουν στην ακτή. Έτσι δεν είναι; Το αποτέλεσμα είναι να έχεις γίνει κατακόκκινη, να έχεις καεί ολόκληρη και, βέβαια, με ένα άγγιγμα να θες να τσιρίξεις από τον πόνο. Ψυχραιμία, όμως! Όλα μπορούν να διορθωθούν σε χρόνο dt! Δεν θα σου πει κανένας «ας πρόσεχες», γιατί για όλες έχει υπάρξει μια τέτοια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι.

Η λύση της ανακουφιστικής κρέμας

Μπορείς να φτιάξεις, όμως, μια εύκολη και αποτελεσματική κρέμα ανακούφισης από εγκαύματα και όλα θα είναι μια χαρά μετά. Τέσσερα υλικά θα χρειαστείς όλα κι όλα και αμέσως θα αποκαταστήσεις τον επιδερμικό φραγμό σου, θα μειώσεις τη φλεγμονή και θα προσφέρεις στο δέρμα σου την ενυδάτωση που έχει ανάγκη. Και το βασικότερο; Δεν θα πονάς!

Προτού δεις τη συνταγή ομορφιάς μάθε πώς μπορείς να ανακουφιστείς από το έγκαυμα και με τη βοήθεια μιας πατάτας
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by lorena ☽ petite style (@lorenayessir)

Θα χρειαστείς:

Λάδι καρύδας

Aloe vera gel

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Η εκτέλεση της συνταγής

Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, άπλωσε την κρέμα στα σημεία του σώματος όπου έχεις καεί. Άσε τη να δράσει για μισή ώρα και έπειτα ξέπλυνε καλά σώμα και πρόσωπο. Θα νιώσεις αμέσως ανακουφισμένη και πολύ καλύτερα!

Βλέπεις, η aloe vera είναι «το φυτό των εγκαυμάτων» και το gel που βγαίνει από εκεί έχει την ικανότητα να ανακουφίζει από τον κνησμό, από το αίσθημα καύσου, αλλά και να βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος και στη μείωση ουλών. Το έλαιο καρύδας έρχεται και… ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ τα έλαια λεβάντας και μέντας χαρίζουν ένα υπέροχο άρωμα στην κρέμα σου.

Ακόμα να ξεκινήσεις τη συνταγή; Δοκίμασέ τη και θα δεις πως θα ανακουφιστείς ASAP. Και μην ξεχνάς… Από εδώ και στο εξής το αντηλιακό πρέπει να είναι ο καλύτερός σου φίλος. Κι αν το αντηλιακό σού τελείωσε και σκέφτεσαι να πάρεις καινούριο, ρίξε μια ματιά στην gallery. Θα βρεις τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά!




Πηγή