Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Κανέλα: H βασίλισσα της υγείας των μαλλιών σου- Μάθε τα μυστικά της

Πόσο λατρεύουμε τη μυρωδιά και τη γεύση της κανέλας! Μπορεί να την έχουνε συνδέσει με τα Χριστούγεννα και πιο χειμερινούς συνδυασμούς, όμως η ευωδία της μας ξυπνά γιορτινές αναμνήσεις που όλες αγαπάμε πολύ!

Η κανέλα μπορεί να έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες όμως αυτό που δε γνωρίζεις ως τώρα είναι ότι αποτελεί ισχυρό συστατικό ανάπλασης των μαλλιών μας. Εκτός από τις υγιείς και πλούσιες σε αντιοξειδωτικά ιδιότητές της, η κανέλα μπορεί επίσης να είναι ένα πολύτιμο συστατικό για τη ρουτίνα ομορφιάς μας. Οι θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του υπέροχου μπαχαρικού μπορούν να προσφέρουν απροσδόκητα οφέλη στην υγεία μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς περιέχει υψηλά επίπεδα πολυφαινολών και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ή την προστασία του σώματός μας από φλεγμονώδεις καταστάσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμη και καρκίνο.

Τι κάνει την κανέλα τόσο ισχυρό σύμμαχο για την υγεία των μαλλιών μας

Η ικανότητα που έχει η κανέλα να διεγείρει τη ροή του αίματος μαζί με το υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών είναι που την καθιστά μεγάλο σύμμαχο για τα μαλλιά μας. Πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει την κανέλα ως τοπικό συστατικό για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Μερικοί την προσθέτουν ακόμη και μέσα στα conditioner τους ή εφαρμόζουν λάδι κανέλας σε διάφορα σημεία της τρίχας τους. Δεδομένου ότι η κανέλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά μας υγιή, θρέφοντας το θυλάκιο κάθε τρίχας, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες σπασίματος.

Πώς η κανέλα βοηθά στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής

Με την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, τα μαλλιά μας μπορούν πιο εύκολα να λάβουν το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν ισχυρά και υγιή. Μπορείς αν θέλεις να πιείς ρόφημα κανέλας ή να την προσθέσεις σε προϊόντα όπως μάσκες και μαλακτικά για να αποκομίσεις στο maximum τα οφέλη της.

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η κανέλα λειτουργεί επίσης ως απολεπιστικό – εξαλείφει τα κύτταρα νεκρού δέρματος και δίνει στο δέρμα μας χώρο για να αναπνεύσει-. Έτσι τα μαλλιά μας μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα μειώνοντας έτσι ακόμη και την τριχόπτωση. Επιπλέον, εάν αντιμετωπίζεις φαγούρα ή κάποια φλεγμονή στο τριχωτό της κεφαλής σου, αυτό το μπαχαρικό μπορεί να καταπραϋντική βαθιά τις ανεπιθύμητες ενοχλήσεις και να βοηθήσει στην αποφυγή ερεθισμών.


Πηγή