Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κι όμως, αυτές οι πέντε καθημερινές συνήθειες «καταστρέφουν» το δέρμα σου!

Λένε ότι οι κακές συνήθειες «κόβονται» δύσκολα, ωστόσο, αν δεν θέλεις να χάσεις σύντομα τη λάμψη και την ομορφιά σου, τότε καλό θα ήταν να αποχαιρετήσεις άμεσα τις παρακάτω πέντε τακτικές οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για την επιδερμίδα σου.

1. Δεν αφαιρείς το make up πριν κοιμηθείς

Παραδέξου το! Σίγουρα έχει υπάρξει κάποιο βράδυ στη ζωή σου που έπεσες στο κρεβάτι με το make up. Δεν πειράζει αν αυτό συμβαίνει μία ή δύο φορές το χρόνο, ωστόσο, αν το κάνεις σε καθημερινό επίπεδο, τότε πρέπει να μάθεις ότι αν δεν το αφαιρείς, το make up κλείνει τους πόρους του δέρματός σου και εγκλωβίζει τα βακτήρια στο πρόσωπό. Μην απορήσεις, λοιπόν, αν γεμίσεις με σπυράκια και στίγματα.

2. Χρησιμοποιείς αντηλιακό μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές

Ο ήλιος είναι καταστροφικός για το δέρμα σου το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα γι’ αυτό, αν θες να διατηρήσει η επιδερμίδα σου τη νεανική της όψη για πολλά χρόνια, πρέπει να θυμάσαι να βάζεις το αντηλιακό σου κάθε μέρα!

3. Δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου

Πόσα πρωινά έφυγες βιαστικά από το σπίτι για τη δουλειά χωρίς να βάλεις την ενυδατική σου και πόσες ημέρες τον χρόνο ξέχασες να πιεις νερό; Το δέρμα σου χρειάζεται σωστή ενυδάτωση καθημερινά για να διατηρήσει την ελαστικότητά του γι’ αυτό φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα και να βάζεις τις σωστές ενυδατικές κρέμες.

4. Κοιμάσαι λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα

Αν δεν θες να αποκτήσεις μαύρους κύκλους και ερεθισμούς στο δέρμα σου, τότε φρόντισε να πέφτεις για ύπνο νωρίς και να κοιμάσαι πάνω από πέντε ώρες την ημέρα.

5. Κάνεις ντους με καυτό νερό

Ναι, ο χειμώνας πλησιάζει, αλλά όσο κι αν σε… πονάει, καλό θα ήταν να σταματήσεις να κάνεις ντους ή να πλένεις το πρόσωπό σου με καυτό νερό γιατί απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα σου, ακόμη και αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις.

 


Πηγή