Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Κι όμως γίνεται! Μπορείς να σκουρύνεις τα μαλλιά σου με καφε…

Έχουμε ακούσει αρκετές φορές για τα οφέλη που μπορεί να έχει ο καφές τόσο στην επιδερμίδα σου (βλ. scrub), όσο και στα μαλλιά σου. Ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμως, τον καφέ για να σκουρύνεις τα μαλλιά σου, ήταν κάτι που πραγματικά μας ενθουσίασε.

Ξέρουμε σου ακούγεται πολύ αστείο, όμως είναι πραγματικότητα και γίνεται και θα σου πούμε ευθύς αμέσως και τον τρόπο για να το δοκιμάσεις. Και που ξέρεις, αν σου πετύχει μπορεί να μη χρειαστείς ξανά τον κομμωτή σου.

Ο καφές είναι ο απόλυτα φυσικός τρόπος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βάψεις τα μαλλιά σου, όσο αστείο κι αν σου ακούγεται. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική τα μαλλιά σου θα γίνουν υπέροχα γιατί θα έχουν την κατάλληλη λάμψη που χρειάζονται.

Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα και μη χάνεις άλλο χρόνο.

Να τι θα χρειαστείς:

Αλεσμένο καφέ
Σαμπουάν και conditioner
Ένα σκουφάκι μαλλιών για το ντουζ και μία σκουρόχρωμη πετσέτα

Φτιάξε δύο φλιτζάνια καφέ (σκούρο κατά προτίμηση για καλύτερα αποτελέσματα) και άφησε τον στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως. Ανακάτεψε 2 φλιτζάνια από το conditioner σου με 4 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ και ανακάτεψε το μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

*Αν τα μαλλιά σου έιναι πιο πυκνά διπλασίασε τις ποσότητες σε περίπτωση που χρειαστείς περισσότερο.

Λούσε τα μαλλιά σου με το κανονικό σου σαμπουάν πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια στράγγιξε όλο τα νερό με τα χέρια σου. Έπειτα πάρε μία πετσέτα και τοποθέτησε τη γύρω από τους ώμους σου. Ρίξε τα δύο φλιτζάνια καφέ που έφτιαξες στα μαλλιά σου και σιγουρέψου, πως έχεις κάνει όλο το τριχωτό της κεφαλής. Με τα δάχτυλα σου πάρε το μείγμα που έφτιαξες και άπλωσε το προσεκτικά στα μαλλιά σου. Φρόντισε να έχεις κάνει καλά όλες τις ρίζες του τριχωτού σου και κάνε καλό μασάζ στο κεφάλι σου.

Συνέχισε μέχρι να καλύψεις πλήρως όλο το κεφάλι σου. Έπειτα από μία ώρα ξέπλυνε τα μαλλιά σου καλά μέχρι να φύγει όλο το χρώμα και στη συνέχεια λούσου κανονικά όπως κάθε φορά. Χτένισε και στέγνωσε τα μαλλιά σου και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.


Πηγή