Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Κολλαγόνο: Πόσο αποτελεσματικό είναι τελικά για την επιδερμίδα;

Η αναζήτηση skincare συστατικών αποτελεί καθημερινότητα για κάθε γυναίκα. Όλες διαρκώς θέλουμε να ενημερωνόμαστε για νέα trends και συστατικά, τα οποία βελτιώνουν την όψη και την υγεία της επιδερμίδας μας, ενώ καταπολεμούν και τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Και δεν υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για αντιγηραντική skincare ρουτίνα χωρίς μέσα σε αυτήν να περιλαμβάνεται το κολλαγόνο. Πρόκειται, άλλωστε, για την πιο σημαντική δομική πρωτεΐνη, που «γεμίζει» την επιδερμίδα χαρίζοντάς της νεανική όψη.

Το κολλαγόνο, με την πάροδο του χρόνου, αλλά και λόγω εξωτερικών παραγόντων, διαλύεται από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να στρεφόμαστε σε προϊόντα που διεγείρουν ή συμπληρώνουν το κολλαγόνο στο δέρμα μας. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι ακριβώς είναι το κολλαγόνο και πώς επιδρά στην επιδερμίδα μας.

Τι είναι το κολλαγόνο;

Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που υπάρχει στον οργανισμό μας, βοηθά και δίνει δύναμη σε διάφορες δομές του σώματος, ενώ επίσης προστατεύει το δέρμα εμποδίζοντας την απορρόφηση και την εξάπλωση παθογόνων ουσιών, όπως τοξίνες και μικροοργανισμοί.

Όσο μεγαλώνουμε, όμως, και ειδικά από τη δεκαετία των 20 και μετά ο οργανισμός μας χάνει κολλαγόνο, όχι μόνο λόγω ηλικίας, αλλά και άλλων παραγόντων, όπως ο ήλιος, το κάπνισμα και η ζάχαρη. Στην ουσία, δηλαδή, μεγαλώνοντας χάνουμε περισσότερο κολλαγόνο από όσο παράγουμε.

Ποια είναι η λύση, λοιπόν; Να εφοδιάζουμε με κολλαγόνο τον οργανισμό μας χρησιμοποιώντας προϊόντα skincare σε μια προσπάθεια να το αναπληρώσουμε όσο αυτό είναι δυνατόν. Και σου εξηγούμε ακριβώς τι εννοούμε στην παρακάτω gallery, όπου θα μάθεις και πώς μπορείς να το εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου για να δεις σταδιακά αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.

Διάβασε ακόμα: 10 μυστικά για να έχεις πάντα δροσερή και φρέσκια αναπνοή

 


Πηγή