Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κορίτσια κάτω από τον ήλιο: Πέντε συμβουλές που θα έδινα στον 20χρονο εαυτό μου

Εάν σου δινόταν η ευκαιρία να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, ποιες συμβουλές θα έδινες στον μικρότερο εαυτό σου; Ποιοι είναι οι «αθέατοι» κίνδυνοι, οι παγίδες για τις οποίες θα σε προειδοποιούσες; Όσες από εμάς έχουμε διανύσει την ξέγνοιαστη δεκαετία των twenties, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο… επικίνδυνα απερίσκεπτες υπήρξαμε στο παρελθόν. Ομολογώ πως αν είχα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι στον χρόνο, έχοντας στις «αποσκευές» μου την εμπειρία που έχω αποκομίσει έως σήμερα, ίσως να είχα παρακολουθήσει περισσότερες συναυλίες, να άλλαζα ομαλά και με μικρότερη συχνότητα το χρώμα των μαλλιών μου, να έδινα μεγαλύτερη προσοχή σε εμένα, παρά στους γύρω μου.

Κατέληξα στη συγκεκριμένη διαπίστωση, όταν παρατήρησα πόσο έχει αλλάξει σε βάθος χρόνου, η «ιεροτελεστία» που ακολουθώ πηγαίνοντας για μπάνιο στη θάλασσα. Δέκα χρονιά πριν, πίστευα ακράδαντα πως εφόσον είμαι μελαχρινή, ο ήλιος δεν μπορεί να μου προκαλέσει κάποια ενοχλητική κοκκινίλα, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να φορτώνω την τσάντα θαλάσσης με προϊόντα υψηλής αντηλιακής προστασίας, παρά μόνο με homemade μαντζούνια που υπόσχονταν ένα γρήγορο bronze αποτέλεσμα. Έτσι, απολάμβανα στο έπακρο αυτό το πλεονέκτημα, «χτυπώντας» 8ωρα… παστωμένη και απροστάτευτη κάτω από τον «καυτό» ήλιο του καλοκαιριού, κοντράροντας τις φίλες μου με τη σοκολατένια μου επιδερμίδα και θέτοντας την υγεία μου σε κίνδυνο.

Αν με ρωτάς, λοιπόν, ποιες είναι οι συμβουλές που θα έδινα στον 20χρονο εαυτό μου, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές από αυτές, ελπίζοντας πως εσύ -σε αντίθεση με εμένα- δεν θα θέσεις καμία προτεραιότητα πάνω από την προστασία σου.

#1 «Αγκάλιασε» το καλοκαίρι σου με προστασία

Ανεξάρτητα από το χρώμα της επιδερμίδας σου, το αντηλιακό είναι μία προσθήκη που δεν πρέπει να λείπει από την ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς, πόσω μάλλον τους μήνες του καλοκαιριού. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις βλαβερές ακτίνες UVB και UVA δεν γίνονται εύκολα αντιληπτοί, όμως μακροπρόθεσμα μπορεί να μας προξενήσουν σοβαρά προβλήματα, ενώ συνδέονται με παθήσεις όπως ο καρκίνος του δέρματος. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να εμπιστευτείς την προστασία που σου προσφέρει η προηγμένη αντηλιακή σειρά Ambre Solaire από τη Garnier, η οποία είναι δερματολογικά ελεγμένη και απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, αφού διαθέτει τη SAFE GUARD TECH FORMULA με την τεχνολογία NETLOCK που μετατρέπει τα έλαια και τα σταγονίδια του γαλακτώματος σε μικροκρυστάλλους. Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα λεπτό, προστατευτικό φιλμ γύρω από την επιδερμίδα σου, το οποίο είναι ανθεκτικό στο νερό, την άμμο, τον ιδρώτα, «αγκαλιάζοντας» το καλοκαίρι σου και εσένα με απόλυτη προστασία!

#2 Απόκτησε μία ωφέλιμη ρουτίνα ύπνου

Τα twenties είναι η περίοδος που βάζεις τα θεμέλια πάνω στα οποία θα οικοδομήσεις το μέλλον σου. Βρίσκεσαι διαρκώς εν κινήσει, δημιουργώντας ευκαιρίες, γνωρίζοντας ανθρώπους και περνώντας όσο καλύτερα μπορείς! Αυτές οι δικαιολογίες βέβαια, δεν είναι αρκετές για να μην παρέχεις στον οργανισμό σου τις ώρες ύπνου που χρειάζεται ώστε να ανακάμψει έπειτα από μία απαιτητική ημέρα. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν ειδικοί και δερματολόγοι, επτά μmegalwnontasε οκτώ ώρες ύπνο την ημέρα είναι αρκετές για να παραμείνουν σε ισορροπία τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα και να μην προκύψει κάποια ανεπιθύμητη φλεγμονή στις βαθιές στιβάδες της επιδερμίδας. Επιπλέον, μην επιτρέψεις στον εαυτό σου ούτε ένα βράδυ να πέσει για ύπνο, χωρίς πρώτα να κάνει μία στάση από τον καθρέφτη του μπάνιου για να αφαιρέσει το μακιγιάζ.

#3 Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο σε εσένα

Ακόμη και αν ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχός» σου, είναι απαραίτητο να ξεκλέβεις λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα για τη φροντίδα σου. Τις Κυριακές που επιστρέφεις από τη θάλασσα και η επιδερμίδα σου έχει ταλαιπωρηθεί από την αλμύρα και τον ήλιο, μπορείς να αφιερώσεις λίγα λεπτά μετά το μπάνιο για να απολαύσεις μία εμπειρία pampering με σπιτικές μάσκες ομορφιάς, να ανανεώσεις το χρώμα τον νυχιών σου και να εφαρμόσεις στο σώμα σου ένα καταπραϋντικό και δροσιστικό after sun gel με εκχύλισμα από aloe vera! Μην ξεχνάς πώς όσο πιο νωρίς μπεις σε μία σχολαστική ρουτίνα περιποίησης, τόσο πιο εύκολο θα είναι να την ακολουθήσεις μεγαλώνοντας.

#4 Γίνε επιλεκτική με τα προϊόντα περιποίησης σου

Με άλλα λόγια, μη δίνεις σημασία στα trend και τις εκάστοτε influencers, γιατί το πιο πιθανό είναι να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, δίχως αποτέλεσμα. Μοναδικός γνώμονας για την επιλογή των προϊόντων που περιλαμβάνει η περιποίησή σου, είναι οι ανάγκες που παρουσιάζει ο οργανισμός σου. Για παράδειγμα, εάν η επιδερμίδα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς υποαλλεργικά προϊόντα που έχουν ελεγχθεί από ειδικούς και είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που παρουσιάζει. Ένα από αυτά είναι και η απαλή σύνθεση της σειράς Sensitive Advance από τη Garnier, η οποία όχι μόνο σου παρέχει υψηλή αντηλιακή προστασία που φτάνει τα SPF50+, αλλά βοηθάει στη μείωση της ξηρής αίσθηση που προκαλείται από τον αέρα, την άμμο και το θαλασσινό νερό. 

nero

#5 Last but not least

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που θα έδινα στον εαυτό μου, ήταν αυτή που διδάχθηκα από τη μητέρα μου. Χειμώνα καλοκαίρι τη θυμάμαι να στέκεται κάθε πρωί μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου βάζοντας το αντηλιακό της, το οποίο έπειτα έμπαινε απευθείας στην τσάντα της. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια για να καταλάβω πως η καθημερινή εφαρμογή ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, δεν είναι απλώς μία συνήθεια του καλοκαιριού αλλά μία ισχυρή «πανοπλία» που αγκαλιάζει την επιδερμίδα και προστατεύει την υγεία μου, όλες τις ημέρες του χρόνου.

 


Πηγή