Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κρύο VS Επιδερμίδα 1-0: Πριν βγεις να παίξεις στο χιόνι «ντύσε» και την επιδερμίδα σου

Το χιόνι μου αρέσει τόσο πολύ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη)! Παρ’ όλο που η σκέψη μου συνέχεια πηγαίνει στα αδέσποτα ζωάκια, και τους ανθρώπους που αδυνατούν να χαρούν αυτή τη μέρα, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι κοιτάζω έξω από το παράθυρο χαμογελώντας. Για λίγο, επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει χαρά για την «Ελπίδα» που ήρθε και έντυσε τη χώρα μας στα λευκά, και μόλις τελειώσω αυτό το άρθρο θα βγω και εγώ να κάνω περίπατο στην κάτασπρη γειτονιά μου.

Πριν το κάνω ωστόσο, θέλω να σου πω μερικά πράγματα για το κρύο και το τι μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σου. Ξέρω βλέπεις ότι, όλο το χρόνο την περιποιείσαι. Την ενυδατώνεις, κάνεις τους καθαρισμούς και τις απολεπίσεις σου, πηγαίνεις στον δερματολόγο και φοράς συνεχώς αντηλιακό. Θα αφήσεις το κρύο έξω και τη ζέστη μέσα, να σου κάνουν κακό; Γιατί κακό θα σου κάνουν…

Κρύο VS Επιδερμίδα 1-0

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν, η υγρασία πάει περίπατο ή μάλλον… παγώνει, γίνεται χιόνι και πάγος. Αντίστοιχα, καθώς έξω η θερμοκρασία έξω πέφτει, μέσα ανεβαίνει με τα κλιματιστικά, τις σόμπες και τα καλοριφέρ και η υγρασία… εξατμίζεται. Όλα αυτά όπως αντιλαμβάνεσαι δεν κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου.

Η επιδερμίδα αφυδατώνεται με την έλλειψη υγρασίας (όπως είναι λογικό) και γι’ αυτό το δέρμα σου σε «τραβάει» μετά από κάποια ώρα ή το νιώθεις ξηρό. Και φυσικά, όλα αυτά ισχύουν για όλες τις επιδερμίδες, ξηρές, λιπαρές και κανονικές. Πρέπει λοιπόν να «ντύσεις» καλά την επιδερμίδα σου, οποιοσδήποτε και αν είναι ο τύπος της, πριν βγεις να παίξεις στο χιόνι. Και όχι, δεν εννοούμε ότι θα πρέπει να φορέσεις full face…

xionia fun

Αμπούλες προσώπου: Τι είναι; Πώς τις χρησιμοποιείς; Ποιες είναι οι καλύτερες; – Όσα πρέπει να ξέρεις

Η γκαρνταρόμπα της επιδερμίδας

Όταν μιλάμε για την γκαρνταρόμπα της επιδερμίδας, συχνά αναφερόμαστε στο μακιγιάζ. Το μακιγιάζ όμως είναι απλά η «μόδα» της επιδερμίδας. Τα «ρούχα» της , είναι τα προϊόντα περιποίησης. Για σήμερα λοιπόν, θα ήθελα να ξεχάσεις την απλή ενυδατική σου, να αφήσεις στην άκρη το καθημερινό σου σαπούνι και να κάνεις μερικές αλλαγές στη ρουτίνα σου.

Ακόμα και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, είναι απαραίτητο να φορέσεις μία πιο πλούσια ενυδατική που θα αναπληρώσει την υγρασία που θα χάσεις εξαιτίας του κρύου και της ζέστης (και των εναλλαγών τους). Αντίστοιχα, μην πλύνεις το πρόσωπό σου με σαπούνι απόψε, χρησιμοποίησε ένα micellaire νερό που είναι πιο απαλό και δεν αφυδατώνει την επιδερμίδα (όχι, δεν πειράζει αν δεν σαπουνιστείς ένα βράδυ).

Φρόντισε να φορέσεις κρέμα ματιών, lip balm και μην ξεχάσεις σε καμία περίπτωση το αντηλιακό σου. Να θυμάσαι, η επιδερμίδα σου χάνει υγρασία κάθε λεπτό που περνά, πρέπει να την αναπληρώσεις και να μην κάνεις κινήσεις που θα την αφυδατώσουν περισσότερο. Ποιες είναι αυτές;

snow

Το λάθος lip balm μπορεί να αφυδατώσει περισσότερο τα χείλη σου – Tips για να διαλέξεις το σωστό

Τι να αποφύγεις

Ξέρω ότι αυτό που θα διαβάσεις, θα μοιάζει με μαχαιριά στην καρδιά αλλά… δεν πρέπει να καθίσεις με τις ώρες κάτω από το καυτό νερό στο μπάνιο. Είναι ό, τι χειρότερο για το δέρμα σου και θα το αφυδατώσεις δραματικά. Ομοίως, όσο και αν θέλεις να πάρεις αγκαλιά το καλοριφέρ ή τη σόμπα, όσο και να θέλεις να μπεις ολόκληρη μέσα στο τζάκι, κρατήσου! Θα το μετανιώσεις όταν η επιδερμίδα σου θα γίνει τραχιά σαν μάλλινο πουλόβερ.

Επίσης, προσπάθησε να αποφύγεις το μακιγιάζ. Αν θέλεις να είσαι περιποιημένη για τις φωτογραφίες στο Instagram, βάλε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα ΠΑΝΩ από την ενυδατική σου. Δεν θα γυαλίζεις, πίστεψέ με. Τέλος, φρόντισε τα χέρια σου με άφθονη κρέμα και… τα μαλλιά σου. Ναι, ναι τα μαλλιά σου. Και αυτά υποφέρουν από το κρύο και μία μάσκα ενυδάτωσης το βράδυ θα τα κάνει χαρούμενα.

Αυτά είχα λοιπόν να σου πω. Σε αφήνω τώρα για να πάω και εγώ να παίξω στο χιόνι!


Πηγή