Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Κυτταρίτιδα: Οι σωστές κινήσεις μασάζ για να την καταπολεμήσεις μόνη σου

Ο χειμώνας επέστρεψε και είμαι σίγουρη πως με τέτοιο κρύο το μόνο που θέλεις είναι να απολαύσεις έναν ζεστό καφέ στην άνεση του καναπέ σου αυτό το Σάββατο. Επειδή, όμως, το καλοκαίρι δεν αργεί και θα θέλεις να είσαι στα καλύτερά σου όταν βγεις στην παραλία, τώρα είναι η ώρα ν’ ασχοληθείς με την κυτταρίτιδα.

Αφού θα μείνεις σπίτι δεν έχεις παρά να κάνεις μόνη σου μασάζ για να καταπολεμήσεις την όψη φλοιού πορτοκαλιού και αυτό το καλοκαίρι που θα έρθει να φοράς με αυτοπεποίθηση τις mini φούστες, τα shorts και τα μαγιό σου.

Το beauty hack της Halle Berry για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας- Απλό και φυσικό!

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι! Η κυτταρίτιδα δεν έχει σχέση με τα κιλά. Ακόμα και μια πολύ αδύνατη κοπέλα μπορεί να έχει πολλή κυτταρίτιδα λόγω κληρονομικότητας, τρόπου ζωής ή κακής διατροφής. Αυτοί είναι οι βασικοί παράγοντες που την προκαλούν.

Τι ακριβώς είναι, όμως, η κυτταρίτιδα; Στην ουσία είναι λίπος και νερό που έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Κατά βάση, εμφανίζεται στους μηρούς, στους γλουτούς και την κοιλιά. Και, φυσικά, μπορείς να την καταπολεμήσεις

Οι σωστές κινήσεις για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα

#1 Κάνε κυκλικές κινήσεις

Ξεκίνα από τα πόδια και συγκεκριμένα από τους αστραγάλους και κάνε μασάζ στο σώμα σου με κυκλικές κινήσεις φτάνοντας μέχρι ψηλά στους μηρούς. Το μυστικό είναι να κάνεις αργά-αργά μασάζ ώστε έτσι να αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος.

#2 Ζύμωσε το δέρμα σου

Ζύμωσε το δέρμα σου- ειδικά στα σημεία όπου η κυτταρίτιδα είναι πιο έντονη- όπως θα ζύμωνες το ψωμί. Έτσι, θα βοηθήσεις στη μείωση των λιποκυττάρων, ακόμα κι αυτών που βρίσκονται στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας.

#3 Ώρα για… γροθιές

Αφού ολοκληρώσεις με το ζύμωμα, συνέχισε με γροθιές στα πιο «δύσκολα» σημεία. Το μασάζ αυτού του είδους θα βοηθήσει στη διάλυση του περίσσιου λίπους.

#4 Ξεκούρασε το δέρμα σου

Κάνε και πάλι μασάζ από κάτω προς τα πάνω για να χαλαρώσεις την επιδερμίδα σου που «πιέστηκε» από το ζύμωμα και τις γροθιές.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • DIY time! Η απόλυτη σπιτική συνταγή κατά της κυτταρίτιδας

  • Όχι, δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για το body brushing. Ναι, είναι τόσο καλό


Πηγή