Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Κωδικός: Buttne aka Ακμή στα οπίσθια. Έτσι θα βελτιώσεις την κατάσταση

Η ακμή στο πρόσωπο ξυπνά μέσα μας ένα μίσος ανείπωτο. Η ακμή στην πλάτη το ίδιο. Η ακμή στα οπίσθια όμως, η buttne, απλά μας… βγάζει από τα ρούχα μας (pun intended). Βλέπεις, η ακμή στα οπίσθια είναι συν τοις άλλοις επίπονη και ενοχλητική σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οπουδήποτε αλλού και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν είναι πραγματική ακμή. Είναι θυλακίτιδα!

Η συντριπτική πλειοψηφία των ατελειών που εμφανίζονται στα οπίσθια είναι αποτέλεσμα μολύνσεων στον θύλακα της τρίχας. Αυτή η μόλυνση προκύπτει από την συνεχόμενη τριβή (αναπόφευκτο), τον ιδρώτα τώρα το καλοκαίρι ή και την αποτρίχωση (come on, we all do it). Τα βακτήρια κάνουν πραγματικό πάρτι εκεί πίσω, πολλαπλασιάζονται, εκτροχιάζονται και κάνουν εμφάνιση (αλλά όχι εντύπωση). Το πρόβλημα ξεκινά με κοκκινίλες που συχνά δεν βλέπουμε γιατί το κεφάλι μας δεν μπορεί να κάνει περιστροφή 180° αλά Linda Blair. Οι κοκκινίλες γίνονται σπυράκια και αν αφήσουμε το πρόβλημα χωρίς αντιμετώπιση, τα σπυράκια γίνονται κύστες. Αν μάλιστα πάμε στην παραλία και δεν βάλουμε ΠΟΛΥ αντηλιακό με ΜΕΓΑΛΟ δείκτη προστασίας στην περιοχή, δημιουργούνται πανάδες.

koritsi stin paralia

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν γιατί η buttne μας εξοργίζει… Θα την πατάξουμε όμως! Μαζί θα τα καταφέρουμε. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν (και εμείς μαζί σου). Πρώτα από όλα να σταματήσεις το τρίψιμο. Ναι μεν μπορεί να ανακουφίζεσαι και ναι, το αποτέλεσμα είναι μεταξένιας απαλότητας αλλά το μόνο που ουσιαστικά καταφέρνεις είναι να ερεθίζεις την περιοχή και να μεγεθύνεις το πρόβλημα. Ναι, θα κάνεις απολέπιση αλλά με ένα εξειδικευμένο προϊόν όπως το Ac-Norm Peeling Gel της Frezyderm. Οι κόκκοι Jojoba που περιέχει έχουν ένα απόλυτα σφαιρικό σχήμα, έτσι ώστε να μην ερεθίζουν την περιοχή.

Frezyderm Ac Norm Peeling Gel

Έπειτα, θα πρέπει να καθαρίζεις την περιοχή σχολαστικά και συνέχεια. Ο ιδρώτας και τα κοντά σορτς δεν βοηθούν καθόλου την υπόθεση να ξέρεις. Πρέπει να πλένεσαι έστω και τοπικά αλλά όχι με σαπούνια που περιέχουν αρώματα και φρου φρου αλλά με ειδικό σαπούνι. Το Sébium Gel Moussant της Bioderma περιέχει θειικό ψευδάργυρο και χαλκό στη σύνθεσή του και έτσι καθαρίζει και εξυγιαίνει την επιδερμίδα με απαλότητα και χωρίς να την ξηραίνει. Ναι, ναι είναι τέλειο και για το πρόσωπο. 

Bioderma Sébium Gel Moussant

Τέλος, πρέπει να φυλάγεσαι! Αν μπορείς σταμάτα να φοράς πολύ στενά ρούχα ή και πολύ κοντά σορτς που δεν προστατεύουν το δέρμα σου όταν κάθεσαι σε καρέκλες και καθίσματα εκτός σπιτιού. Επίσης, πλένε συχνά την πετσέτα θαλάσσης σου και αν είσαι σε πολύ crowded παραλία, απόφυγε τα βαρελάκια στην άμμο… Για να προστατευτείς ακόμα περισσότερο μπορείς να επενδύσεις σε ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι όπως το Clarifying Body Spray του Murad. Περιέχει σαλικυλικό οξύ και ισχυρούς αντιβακτηριδιακούς παράγοντες για τη μείωση των φλεγμονών και την πρόληψη μελλοντικών βλαβών. Παράλληλα, οι καταπραϋντικοί και ενυδατικοί παράγοντες που περιέχει ανακουφίζουν το ερεθισμένο δέρμα, χαρίζοντάς του καθαρότητα. Ναι, δεν χρειάζεται να ρωτάς, είναι ιδανικό και για την πλάτη.

Murad Clarifying Body Spray
Συνεπώς, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην τρίβεσαι, να κάνεις καλό καθαρισμό και να είσαι alert! Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείς τη δημιουργία ακμής εκεί πίσω, τόσο πιο εύκολα θα την αντιμετωπίσεις. Και μην ξεχνάς το ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!

Διάβασε ακόμα:

Έχουμε ένα λάδι για κάθε καλοκαιρινή ανάγκη των μαλλιών σου

Με αγάπη στις μελαχρινές: 10 τέλεια καλοκαιρινά μακιγιάζ για κάθε ώρα

Το απόλυτο τρικ για να δείχνεις σα να γύρισες από διακοπές χωρίς να έχεις κάτσει λεπτό στον ήλιο


Πηγή