Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Λάδι καρύδας: 9 πρακτικοί τρόποι να το χρησιμοποιήσεις τώρα το Καλοκαίρι

 Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες και θεωρείται ένα από τα πιο θαυματουργά φυσικά συστατικά. Εκτός όμως από τη μαγειρική, το λάδι καρύδας αποτελεί μια οικονομική εναλλακτική λύση για πολλά καλοκαιρινά beauty προβλήματά μας. Παρακάτω συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 9 super πρακτικές χρήσεις του.

1.Λάδι καρύδας ως highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου σου (π.χ ζυγωματικά, κόκκαλο της μύτης, χείλη) για ένα πιο δροσερό look. Αφήνει μία sexy λάμψη, ενώ παράλληλα ενυδατώνει την επιδερμίδα.

2. Λάδι καρύδας ως αντίδοτο στο φριζάρισμα των μαλλιών. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις μερικές σταγόνες στα χέρια σου και να περάσεις τα δάκτυλά σου μέσα στα μαλλιά σου, δίνοντας έμφαση στις κατεστραμμένες άκρες ή στα σημεία που τα μαλλιά σου εμφανίζουν φριζάρισμα.

3. Λάδι καρύδας, η πιο θρεπτική φυσική ενυδατική λοσιόν σώματος. Απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς την βαθιά, χάρη στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει.

4. Λάδι καρύδας ως φυσικό ντεμακιγιάζ. Ζέστανε περίπου μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και άπλωσέ το σε όλο το πρόσωπό σου με κυκλικές κινήσεις. Στο τέλος αφαίρεσέ το χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγαράκι (ή πετσετούλα) βρεγμένο με ζεστό νερό.

fghfghfgh

5. Λάδι καρύδας ως κρέμα ξυρίσματος. Σου τελείωσε ο αφρός/ gel ξυρίσματος; Το λάδι καρύδας μπορεί να φανεί σωτήριο και σε αυτή την περίπτωση. Άπλωσέ το πάνω στα πόδια σου, πριν από το ξύρισμα, όπως κάνεις συνήθως και άφησε το ξυραφάκι να γλιστρήσει πάνω του.

6. Λάδι καρύδας, το μυστικό για πιο ζουμερά, ενυδατωμένα χείλη ή σε περίπτωση που τα χείλη σου «σκάνε». Άπλωσε μία γενναιόδωρη ποσότητα στα χείλη σου και άφησέ τη να απορροφηθεί φυσικά.

7. Λάδι καρύδας για το πιο εύκολο και ανέξοδο scrub σώματος. Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι ή λευκή κρυσταλλική ζάχαρη με ίση ποσότητα λάδι καρύδας (αφού το ζεστάνεις σε περίπτωση που είναι σε στερεή μορφή). Στη συνέχεια με κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ με αυτό το μείγμα στην επιδερμίδα σου.

5ebec6f12ec97fdbb2bb192c3100f652

8. Λάδι καρύδας ως μάσκα για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις σε ένα μπλέντερ μισή μπανάνα με μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Ανακάτεψε καλά και άπλωσε τη μάσκα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου. Φόρεσε ένα σκουφάκι μπάνιου και άφησέ τη να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος, λούσου ως συνήθως.

9. Λάδι καρύδας κατά των ραγάδων. Άπλωσε το λάδι καρύδας (αφού το ζεστάνεις) πάνω στις ραγάδες, σε όποιο σημείο του σώματός σου κι αν βρίσκονται και κάνε μασάζ με ήπιες μεγάλες κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το μείγμα από το δέρμα σου.


Πηγή