Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Λάθη που κάνεις με το κονσίλερ σου

Αν τα μάτια σου είναι συχνά κουρασμένα ή έχεις εκ φύσεως μαύρους κύκλους,  τότε είσαι και εσύ μία από τις πολλές γυναίκες που δεν αποχωρίζονται το κονσίλερ από την τσάντα τους. Η αλήθεια είναι πως αν μας ζητούσαν να διαλέξουμε έναν προϊόν μακιγιάζ για να έχουμε μαζί μας όλη μέρα, αυτό θα ήταν το κονσίλερ. Γιατί όμως πολλές φορές δεν έχουμε το αποτέλεμα που επιθυμούμε; Υπάρχουν κάποια βασικά λάθη που στα παραθέτω ευθύς αμέσως!

1. Ζήτημα απόχρωσης

Όπως στο foundation, έτσι και στο concealer θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στο να χρησιμοποιούμε τη σωστή απόχρωση concealer, η οποία θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στην απόχρωση του δέρματος μας. Οι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις, θα φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, όπως τονίζουν αρκετοί makeup artists.

2. Ζήτημα εφαρμογής

Πρέπει να το εφαρμόζεις με ένα μικρό πινελάκι και όχι με το δάχτυλό σου. Αν πάλι δεν έχεις προσπάθησε να μην κανείς ταμπονσριστές, αλλά ενιαίες κινήσεις. Επίσης , να το απλώνεις μόνο στο σημείο που έχεις μαύρους κύκλους και σκιές και όχι σε ολόκληρη την περιοχή κάτω από τα μάτια.

3. Ζήτημα ποσότητας 

Είναι λάθος να νομίζουμε πως θα πετύχουμε μεγαλύτερη κάλυψη, αν βάζουμε μεγάλη ποσότητα concealer. Αντίθετα, δημιουργείτις ένα «παχύ» στρώμα κάτω από τα μάτια, το οποίο δε δίνει φυσικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, φρόντισε να εφαρμόζεις μία λεπτή στρώση concealer.

 

 


Πηγή