Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Λαμπερή επιδερμίδα: 3 μεγάλα ψέματα που λένε οι stars

Η λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε σε μία star και ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε focus διαβάζοντας τις συνεντεύξεις των διάσημων κυριών (μαθαίνουμε τα μυστικά, τις συνήθειες, τα αγαπημένα τους beauty προϊόντα, τις συμβουλές, τα tricks…). Κι όμως πολλές φορές (και) οι stars λένε ψέματα και μάλιστα μεγάλα για το πώς διατηρούν την επιδερμίδα τους λαμπερή και νεανική!

Εμείς, συγκεντρώσαμε τα τρία μεγαλύτερα από αυτά και στα παραθέτουμε παρακάτω προς γνώση…

 

 

Το ψέμα #1: «Πίνω 500+ μπουκάλια νερό την ημέρα για να ενυδατώσω την επιδερμίδα μου και να αποβάλλω τις τοξίνες.»

 

Στην πραγματικότητα: Πρόκειται για την πιο κλισέ φράση- beauty tip των stars του Hollywood, που παράλληλα είναι από τους μεγαλύτερους μύθους στην ομορφιά. Όσο αφορά το δέρμα, η υπερβολική κατανάλωση νερού, δε βοηθάει την επιδερμίδα να δείχνει περισσότερο λαμπερή- ενυδατωμένη- νεανική, απ’ ότι η συνιστώμενη καθημερινή ποσότητα ( 8 ποτήρια). «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει πως πίνοντας ένα τόνο νερού θα ενυδατώσεις περισσότερο το δέρμα σου. Σίγουρα, το σώμα σου θα σε ευχαριστεί για αυτό, αλλά δεν πρόκειται να αναζωογονήσεις περισσότερο από το φυσιολογικό την επιδερμίδα σου» υποστηρίζουν αρκετοί δερματολόγοι! Από την άλλη πλευρά, το να μην πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας οδηγεί στην αφυδάτωση!

 

Το ψέμα #2: «Κοιμάμαι δέκα ώρες κάθε μέρα και αυτός είναι ο λόγος που το δέρμα μου φαίνεται τόσο τέλειο.»


Στην πραγματικότητα: Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα… υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό το tip. «Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα αυξάνονται, με αποτέλεσμα να προκαλείται ένα «χάος» στις ορμόνες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ των άλλων και με την υγεία της επιδερμίδας μας (θαμπή και συνεχώς κουραασμένη επιδερμίδα, εμφάνιση ακμής, ραγάδες….) »λένε οι ειδικοί. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως αν μείνεις άυπνη μία μέρα θα καταστραφεί η επιδερμίδα σου!

 

Το ψέμα #3: «Έχω κόψει τα [εδώ μπορείς να προσθέσεις όποια ομάδα τροφίμων θέλεις] για μια εβδομάδα, και τα σπυράκια μου εξαφανίστηκαν εντελώς!»


Στην πραγματικότητα: Όσο κι αν αυτή τη φράση την έχεις πει ξανά και ξανά, όσο κι αν την είχες πιστέψει, δεν ισχύει, εκτός, βέβαια, αν έχεις αλλεργία σε κάποια ομάδα τροφίμων. Βγάζοντας ένα μόνο πράγμα- τρόφιμο από τη διατροφή σου δεν θα ρυθμίσεις τις ορμόνες σου ή την έκκριση σμήγματος, ειδικά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, όσο μια εβδομάδα», υποστηρίζει η Mona Gohara, καθηγήτρια δερματολογίας στο Yale School of Medicine.

 

 


Πηγή