Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Λερώθηκες με τη βαφή; Διάβασε πως θα φύγει ο λεκές από το δέρμα σου…

Καραντίνα ημέρα #958094646: Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσα λευκά είχα… Οριακά με σοκάρει η κατάσταση στη ρίζα μου αλλά κάνω υπομονή. Θέλω βλέπεις να αλλάξω το χρώμα μου μετά την καραντίνα και δεν σκοπεύω να το πειράξω, θα με αναλάβει ο Νικόλας μετά από όλα αυτά. Αν εσύ όμως δεν μπορείς τα λευκά και δεν σκοπεύεις να αλλάξεις το χρώμα, μάλλον δοκίμασες τη βαφή στο σπίτι!

Καλά έκανες, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να βάψεις τη ρίζα και τα λευκά. Μπορεί όμως να λερώθηκες και κάπως έτσι να έφτασες να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Αρχικά, έπρεπε να έχεις βάλει βαζελίνη στο δέρμα κοντά στη ρίζα για να αποφύγεις τους λεκέδες όπως σου έχω ήδη εξηγήσει. Δεν το έκανες και δεν πειράζει. Μπορεί και να το έκανες και να κατέληξες με λεκέδες. Και πάλι δεν πειράζει.

photo @lorealpro

Οι σκούρες βαφές είναι «ατιμες» και βάφουν τα πάντα. Γι᾽αυτό όλες οι βαφές έχουν μέσα γάντια! Δεν θα καθίσουμε όμως να συζητάμε τα γιατί λερώθηκες… λερώθηκες και θα ασχοληθούμε με τον λεκέ. Δεν είναι δύσκολο να τον βγάλεις αλλά δεν θα φύγει με σαπούνι όπως θα κατάλαβες στην πρώτη απόπειρα… χρειάζεται στάχτη!

dear gewh5Ed6LCI unsplash

Ναι, στάχτη από τσιγάρο! Βρέξε ένα δάχτυλο, βούτηξέ το στη στάχτη και με αυτό τρίψε τον λεκέ. Ναι , μυρίζει άσχημα αλλά θα τον δεις να εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια σου και το δέρμα σου δεν θα ερεθιστεί γιατί δεν θα χρειαστεί να τρίψεις πολύ. Για να αποφύγεις μάλιστα την μυρωδιά, κάνε αυτή τη διαδικασία πριν λουστείς. Ξέβγαλε τη βαφή από τα μαλλιά σου με νερό, δες αν υπάρχουν λεκέδες που πρέπει να αφαιρεθούν με στάχτη, καθάρισέ τους και λούσου μετά. Έτσι δεν θα έχεις καμία μυρωδιά και κανένα λεκέ!

Αν δεν καπνίζεις και σιχαίνεσαι και μόνος την ιδέα, μπορείς να κάνεις το ίδιο με ξύδι. Θα πρέπει ωστόσο να τρίψεις λίγο παραπάνω και ίσως ερεθιστεί το δέρμα σου. Βάλε λίγη κρέμα μετά για να το ηρεμήσεις. Και την επόμενη φορά να είσαι πιο επιμελής με τη βαζελίνη…

Cover photo @lorealpro

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Τα μόνα tips που χρειάζεσαι για να βάψεις τέλεια τα μαλλιά σου στο σπίτι

 


Πηγή