Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Λιπαρά μαλλιά στο μικροσκόπιο…. Λύσε το πρόβλημά σου!

Το σμήγμα που παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες, κανονικά δεν έχει αρνητική ιδιότητα! Η φύση έχει μεριμνήσει ώστε να χαρίζει στα μαλλιά λάμψη, ελαστικότητα ενώ παράλληλα τα προστατεύει από εξωτερικές επιθέσεις. Αυτό βέβαια, υπό ισορροπημένες συνθήκες.  Η υπερβολική όμως παραγωγή σμήγματος που προκαλείται με το συχνό λούσιμο  έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τips: 

1. Προσπάθησε να λούζεσαι μόνο με χλιαρό νερό καθώς το καυτό επιδεινώνει το πρόβλημα και φρόντισε να επιλέγεις τις πρωινές ώρες καθώς οι σμηγματογόνοι αδένες είναι ιδιαίτερα ενεργοί το βράδυ. 

2. Πρέπει να απλώνεις την μαλακτική κρέμα από τη μέση και κάτω της τρίχας και ποτέ στη ρίζα για να μη βαραίνει. 

3. Αναζήτησε προϊόντα styling με οινόπνευμα που δε βαραίνουν τα μαλλιά και μειώνουν τη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

Προϊόντα που μπορείς να επιλέξεις:

-Το Moroccanoil Oily Scalp Treatment είναι μία θεραπεία εμπλουτισμένη με έλαιο argan πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Ισορροπεί και καταπραΰνει την επιδερμίδα της κεφαλής μειώνοντας την έκκριση λιπαρότητας. Παράλληλα ελέγχει την πιτυρίδα  που προκαλείται από υπερβολική λιπαρότητα και φλεγμονή του θύλακα της τρίχας. Για καλύτερα αποτελέσματα χωρίστε τα μαλλιά σε δύο τμήματα και εφαρμόστε μια γεμάτη σταγόνα .Κάντε μασάζ στο κεφάλι, αφήστε το να διεισδύσει για 5-10 λεπτά και ξεπλύντε.

– Το σαμπουάν Timotei Φρεσκάδα και Καθαριότητα είναι εμπλουτισμένο με  εκχύλισμα από βιολογικό πράσινο τσάι, το οποίο περιέχει πολυφαινόλες, που  είναι γνωστές για τις φυσικές αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Έτσι, Διατηρεί τα μαλλιά τάση λιπαρότητας ανάλαφρα και λαμπερά.

 


Πηγή