Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Λιπαρή επιδερμίδα; 5 tips για να επιβιώσεις τις ζεστές μέρες του Καλοκαιριού!

Το Καλοκαίρι ο υδράργυρος «χτυπάει κόκκινο», η ζέστη είναι ανυπόφορη για όλους και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα…μιας και η ανεπιθύμητη γυαλάδα, αλλά και η υπερβολική έκκριση σμήγματος είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Ποια είναι τα «σωτήρια» tips που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις μέσα στον καλοκαιρινό καύσωνα;

Σημείωνε, λοιπόν:

#1. Διάλεξε το σωστό καθαριστικό
Ακόμη και το καθαριστικό εξειδικεύεται στον τύπο επιδερμίδας της κάθε γυναίκας! Αν έχεις, λοιπόν, λιπαρή επιδερμίδα, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ. Αυτό θα καταπολεμήσει τα σπυράκια και θα καθαρίσει την υπερβολική λιπαρότητα, ανοίγοντας παράλληλα τους πόρους της επιδερμίδας. Και φυσικά μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος!

#2. Χρησιμοποίησε oil-free προϊόντα και ενυδατώσου!
Κι εδώ πρέπει να καταρρίψουμε το μύθο που θέλει πολλές γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα να μη χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα γιατί πιστεύουν οτι με αυτό τον τρόπο επιδεινώνουν την έκκριση σμήγματος. Μπορείς να επιλέξεις, λοιπόν, άφοβα ενυδατικά προϊόντα με ελαφριά, μη λιπαρή σύνθεση, που θα αφ’ηνουν το δέρμα να αναπνέει!

fd53efca95d89d18b1f006b6cdeb8a82

#3. Πες ναι στο Spray σταθεροποίσησης του μακιγιάζ
Είναι ένα από τα must-have προϊόντα του καλοκαιρινού νεσεσέρ γενικά, ιδιαίτερα δε, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Αφού εφαρμόσεις,λοιπόν, το μακιγιάζ, ψέκασε στο πρόσωπό σου αυτό το καταπληκτικό σπρέι. Θα κρατήσει το μακιγιάζ σου όλη μέρα χωρίς να μουτζουρωθείς καθόλου από τον ιδρώτα ή την έκκριση σμήγματος.

#4. Βρες το σωστό αντηλιακό
Μη ξεχνάς το αντηλιακό, βασικό και απαραίτητο για κάθε γυναίκα! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα αντηλιακό για λιπαρές επιδερμίδες, που χάρη στην ειδική σύνθεσή του, θα απορροφήσει το σμήγμα και θα αποτρέψει την εμφάνιση της ενοχλητικής γυαλάδας.

#5. Less is more
Χρυσός κανόνας σε πολλά πράγματα… και στο καλοκαιρινό μακιγιάζ μας. Ιδιαίτερα αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, φρόντισε να μην το παρακάνεις με το μακιγιάζ σου και προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις λίγα και σωστά προϊόντα.

 

 


Πηγή