Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μέλι Μανούκα: Οι θαυματουργές ιδιότητές του και τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς!

Το Μέλι Manuka ανήκει στα φυσικά συστατικά- superfoods που συμβάλλουν τόσο στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού (wellbeing) όσο και στην διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Χαρακτηρίζεται ως  «επουλωτικό μέλι» και αυτός ήταν ο λόγος που οι Μαορί, οι αυτόχθονες της Ν. Ζηλανδίας, το χρησιμοποιούσαν  ως θεραπεία για τις πληγές τους ή προστασία του οργανισμού.

Το μέλι παράγεται από το νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη του μεγάλου θάμνου Leptospermum Scoparium, (γνωστός και ως Tea Tree ή θάμνος Manuka)  στο βόρειο μέρος της Νέας Ζηλανδίας και έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Στην ουσία είναι ένα σκούρο, κρεμώδες, μονοανθές μέλι με μεγάλη αξία στην ιατρική, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, καθώς και στη δράση του στην επούλωση δερματικών πληγών, ακόμη και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο είδος μελιού, έχει τα υψηλότερα επίπεδα πολυφαινολών και τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση, χαρακτηριστικά που βοηθούν στην προστασία της επιδερμίδας από τις οξειδωτικές βλάβες, όπως αυτές που προκαλούνται από τη ρύπανση και τις ακτίνες UV.

Επίσης, όντας πλούσιο σε σάκχαρα και με 4 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία από οποιοδήποτε άλλο μέλι, διεγείρει τους ινοβλάστες και τα κερατινοκύτταρα που παράγουν κολλαγόνο, συμβάλλοντας στην επανόρθωση των βλαβών και τη συγκράτηση της υγρασίας στον επιδερμικό φραγμό.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που stars όπως η Gwyneth Paltrow ,ο Novak Djokovic και η Kourtney Kardashian πίνουν νερό στο όνομά του! Εκτός, όμως από πολύτιμο φυσικό προϊόν, το μέλι Manuka είναι βασικό συστατικό σε αρκετά προϊόντα ομορφιάς, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητές του. Παρακάτω δες μερικά από αυτά:

 

1.Οι χημικοί της Kiehl’s υπερήφανα παρουσιάζουν την Pure Vitality Skin Renewing Cream, μια σύνθεση με φυσικά συστατικά κατά 99,6% φυσικής προέλευσης, η πρώτη στο είδος της που αξιοποιεί τη συνδυασμένη αποτελεσματικότητα δύο παγκοσμίου φήμης συστατικών που προκαλούν ευεξία – του Μελιού Manuka από τη Νέα Ζηλανδία και της Ρίζας Κόκκινου Ginseng από την Κορέα. «Τα συστατικά αυτά είναι πραγματικά υπερδυνάμεις, με πολύ ισχυρό επιστημονικό προφίλ» προσθέτει ο Δρ. Genesky. «Το Νεοζηλανδέζικο Μέλι Manuka δεν είναι ένα συνηθισμένο μέλι. Είναι γνωστό εδώ και πάνω από 30 χρόνια για την αποτελεσματικότητά του, και οι γιατροί σήμερα εξακολουθούν να το θεωρούν εξαιρετικό για τις δερματικές θεραπείες. Η Κορεάτικη Ρίζα Κόκκινου Ginseng χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, και έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο ισχυρό ginseng στον κόσμο από την άποψη των βιολογικών ενεργών συστατικών του.» Η Pure Vitality Skin Renewing Cream φροντίζει την επιδερμίδα χάρη στην καταπραϋντική και θρεπτική σύστασή της, αυτή η πρωτοποριακή κρέμα προσώπου βοηθά την επιδερμίδα να καταπολεμήσει την απώλεια της υγρασίας και παράλληλα συμβάλλει στην επανόρθωσή της από τις υπάρχουσες δερματικές βλάβες. Σε κλινική μελέτη, η φωτεινότητα και η λάμψη της επιδερμίδας βελτιώθηκαν κατά 41,8%, ενώ η υφή και η απαλότητα βελτιώθηκαν κατά 39,7%. Η επιδερμίδα είναι υγιής, λαμπερή και γεμάτη ζωντάνια, έχει λεία και απαλή υφή, ενώ παρουσιάζει ανθεκτικότητα και ικανότητα επανόρθωσης απέναντι στις βλάβες.

 

2. Η Dr Organic Manuka Honey Face Scrub (Κρέμα Απολέπισης Προσώπου) με Βιολογικό Μέλι Μανούκα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα, αναζωογονεί και προστατεύει το δέρμα.Η σύνθεσή της μεγιστοποιεί τα οφέλη του Βιολογικού Μελιού Μανούκα, της Αλόης Βέρα, του Γλυκού Αμυγδαλέλαιου, του Ελαίου Αβοκάντο, του Ελαίου από Κουκούτσια Σταφυλιού, του Κεριού Μέλισσας και της Ελαφρόπετρας. Τονώνει την ανανέωση των κυττάρων και τη μικροκυκλοφορία, αφήνοντας το δέρμα πραγματικά καθαρό, λείο και λαμπερό, με αισθητά πιο κλειστούς πόρους. Ακόμη, εξαφανίζει την σκόνη, τους ρύπους και την υπερβολική λιπαρότητα από το δέρμα, αφήνοντας ένα διακριτικό άρωμα μελιού. Είναι ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας που χρειάζεται άμεση και φυσική αποκατάσταση και επανόρθωση. Εφαρμόζεις μία μικρή ποσότητα σε νωπό δέρμα και την απλώνεις με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Στο τέλος, αφαιρείς με χλιαρό νερό ή με νωπό πανάκι προσώπου.

3.H MGO 600+ ManukaClear Intensive Care Mask προσφέρει εντατική ενυδάτωση, προστασία και καταπραϋντική δράση στην ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Η μάσκα στη βάση της δεν περιέχει νερό, αλλά αντ’αυτού μέλι Manuka, ενώ παράλληλα περιέχει φυτικό εκχύλισμα καλέντουλας που χαρίζει extra υγρασία στην επιδερμίδα. Απλώνεις τη μάσκα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα για 30-60 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Μπορείς να εφαρμόζεις σε καθημερινή βάση αν η επιδερμίδα σου είναι πολύ αφυδατωμένη ή δύο φορές την εβδομάδα, ενώ εκτός από το πρόσωπο μπορείς να την απλώνεις και στα χέρια σου, σε περίπτωση που “σκάνε”. 

products 2

1. Το Manuka Honey Gel είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της Living Nature. Στην ουσία πρόκειται για ένα αποτελεσματικό, καταπραϋντικό τζελ για επιδερμίδες με ακμή, σημάδια και ουλές. Στη σύνθεσή του συνδυάζονται το Ενεργό Μέλι Manuka που επουλώνει την επιδερμίδα και το Έλαιο Manuka που την προστατεύει,την καθαρίζει, αφήνοντάς την πιο απαλή.

2. Κι αν νόμιζες πως οι χρήσεις του μελιού μανούκα περιορίζονται μόνο στην ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου κάνεις λάθος! Το Goat Milk De-Puffing Eye Balm από την Kate Somerville μειώνει το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους  και αναζωογονεί τα κουρασμένα μάτια χάρη  στην απόλυτη φόρμουλά του με γάλα από κατσίκα και θρεπτικό μέλι Manuka που αφήνει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια απαλή και ενυδατωμένη. 

3. Manuka Health Μέλι Manuka 250+ (250 γραμ): Μέχρι στιγμής το Manuka μέλι είναι το μοναδικό φαγητό στον κόσμο που βρέθηκε με μια τόσο σημαντική περιεκτικότητα σε διαιτητικές Methylglyoxal που κυμαίνονται από 20mg/kg σε πάνω από 800mg/kg. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα μέλια σε όλο τον κόσμο έχει δοκιμαστεί μεταξύ 1 και 10 μg / kg, και άλλα τρόφιμα κυμαίνονται από 0 έως 50 mg / kg με τον καφέ και το κακάο είναι το υψηλότερο. H Manuka Health εισήγαγε ένα νέο εμπορικό σήμα – MGO ™ στο Manuka μέλι και στα μέτρα methylglyoxal περιεχομένου που βασίζονται σε πρότυπα που αναπτύχθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Δρέσδης. Για παράδειγμα, MGO ™ 250 Manuka μέλι είναι πιστοποιημένο για να περιέχει τουλάχιστον 250mg/kg των διατροφικών methylglyoxal, το ελάχιστο απαιτούμενο για τα οφέλη υγείας είναι 100 mg / kg.

 

 


Πηγή