Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μήπως τόσο καιρό χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο τη sheet mask σου; (video)

Το έχεις καταλάβει πολύ καλά. Ή μάλλον… το έχεις δει ξανά το έργο. Και σε αυτήν την καραντίνα θα το «ρίξουμε» στην περιποίηση της επιδερμίδας μας για να βγούμε από αυτήν τη δοκιμασία πιο φρέσκες και όμορφες από ποτέ. Δεν πρέπει, όμως, να το παρακάνουμε. Ειδικά με τις μάσκες. Έχουμε πει και ξαναπεί ότι μάσκα ομορφιάς μπορούμε να χρησιμοποιούμε δύο φορές την εβδομάδα. Σε αυτήν τη συχνότητα θα δούμε αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μας.

Εδώ, όμως, δε θα μιλήσουμε γενικά για τις μάσκες, αλλά ειδικά για τις sheet masks. Ναι, αναφερόμαστε σε αυτές τις μάσκες που δεν απλώνεις μόνη σου στην επιδερμίδα σου, αλλά έχουν το σχήμα του προσώπου σου και τις εφαρμόζεις πάνω σε αυτό. Sheet masks μπορείς να βρεις στο εμπόριο πολλές και για διαφορετικές ανάγκες. Για λάμψη, ενυδάτωση, καθαρισμό κ.ά. Και είμαι σίγουρη πως ήδη έχεις κάνει την online παραγγελία σου και έχεις προμηθευτεί μερικές. Ξέρεις, όμως, να τις χρησιμοποιείς σωστά; Ή τις χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο και τελικά δε βλέπεις στο πρόσωπό σου το αποτέλεσμα που θα ήθελες;

Η Sue και η Leslie, τις οποίες θα παρακολουθήσεις στο παρακάτω βίντεο, θα σου λύσουν όλες τις απορίες. Πριν, όμως, πατήσεις το play και το cc για υπότιτλους, ας πούμε μαζί μερικά πράγματα…

Photo credit: @skincare

#1 Πριν σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις τη sheet mask θα πρέπει να έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου με το καθαριστικό που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Αν έχεις κατά νου να κάνεις απολέπιση, κάνε την πριν τη sheet mask, ώστε να δράσει στα μέγιστα.

#2 Βάλε για 15 λεπτά τη sheet mask στο ψυγείο. Θα δράσει πολύ καλύτερα στο δέρμα σου.

#3 Αφού την ανοίξεις και την τοποθετήσεις στο πρόσωπό σου καλά, ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ. Θα σου χρειαστεί αργότερα.

#4 Για περισσότερη δράση της sheet mask, μπορείς -αφού την τοποθετήσεις στο πρόσωπό σου- να χρησιμοποιήσεις jade roller κάνοντας μασάζ στην επιδερμίδα σου.

sheet mask

Photo credit: @skincare

#5 Άφησέ τη να δράσει για 15-20 λεπτά ή για όσο γράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Δεν έχει νόημα να την αφήσεις περισσότερο. Δε θα σου προσφέρει κάτι.

#6 Αν έχει μείνει αρκετό υγρό προϊόν πάνω στο δέρμα σου (αφού την αφαιρέσεις), με ταμποναριστές κινήσεις πάρε το και άπλωσέ το στα χέρια, τον λαιμό ή την πλάτη σου. Το ίδιο κάνε και με ό,τι έχει απομείνει μέσα στη συσκευασία που δεν πέταξες.

Cover photo: @skincare

Διάβασε ακόμα: Η κόρη της Victoria Beckham μόλις έκανε το τέλειο smoky eyes… στη μαμά της


Πηγή