Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μαλλιά vs Βροχή 1-0: Ιδέες για να είσαι καλοχτενισμένη όσο και αν βρέχει

Μετά το χιόνι ήρθε ο κατακλυσμός και I can’t help but wonder: Οι ακρίδες πότε θα έρθουν; Αστειεύομαι βεβαίως (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), όμως είναι αλήθεια ότι ο καιρός δεν μας έχει αφήσει σε ησυχία… Ούτε και τα μαλλιά μας. Πάρε τη σημερινή ημέρα για παράδειγμα: Έφυγα από το σπίτι καλοχτενισμένη αλλά απροετοίμαστη, και έφτασα στο γραφείο αχτένιστη και με νεύρα.

Όλα αυτά θα μπορούσα να τα έχω αποφύγει α) αν παρακολουθούσα ειδήσεις και τον καιρό και β) αν είχα προετοιμαστεί κατάλληλα. Βλέπεις, υπάρχουν τρόποι για να είσαι καλοχτενισμένη και περιποιημένη βροχή, και το μυστικό δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι. Αντί να δίνεις μάχη με τα στοιχεία της φύσης, είναι πάντα καλύτερα να δουλεύεις με αυτά και να προσαρμόζεσαι γύρω τους. Θα σου εξηγήσω.

Μην παιδεύεσαι, φέρσου έξυπνα

Μπορείς να παιδευτείς όσο θέλεις με το σεσουάρ στο σπίτι, να βάλεις ορούς πριν το styling και πολλά ακόμη προϊόντα αλλά δεν θα κάνουν καμία διαφορά αν δεν τα χρησιμοποιήσεις έξυπνα και σωστά. Μπορείς ακόμα να φορέσεις καπέλα, μαντήλια, σκούφους και όλα τα λοιπά για να προστατεύσεις το χτένισμά σου, αλλά δεν θα καταφέρεις κάτι αν –επίσης- δεν τα φορέσεις έξυπνα.

Test flight: Δύο γυναίκες με διαφορετικά μαλλιά και ανάγκες δοκιμάζουν το Dyson Flyaway Attachment

Έχοντας αναλύσει το θέμα εκτενέστατα με τους αγαπημένους φίλους και κομμωτές, αποφάσισα να φτιάξω έναν mini οδηγό για τις βροχερές ημέρες. Είναι γεμάτος συμβουλές και προϊόντα, αξεσουάρ και όλα όσα πρέπει να ξέρεις ΠΡΙΝ βγεις από το σπίτι με βροχή. Τώρα, αν αναρωτιέσαι εγώ γιατί δεν τα ακολούθησα όλα αυτά σήμερα δεν μπορώ να σου απαντήσω, είναι μία κουβέντα για άλλη μέρα…

Λύση #1: Όλα τα μαλλιά μέσα σε ένα καπέλο

Ακούγεται σωτήριο και μπορεί να είναι αλλά πρέπει να προσέξεις μερικά πράγματα. Αφενός, η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά σου αλλάζουν μορφή κάθε λεπτό που μένεις έξω. Αν τα πιάσεις λοιπόν με ένα λαστιχάκι για να τα στριμώξεις μέσα στο καπέλο (ή το stylish μπερέ σου όπως το κορίτσι της φωτογραφίας), θα δημιουργηθούν σπασίματα και φριζάρισμα.

street 1

Η τριβή και η υγρασία θα κάνουν «πάρτι» κάτω από το καπέλο σου και όταν το βγάλεις θα έχεις τουλάχιστον hat hair. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνεις είναι να χτενιστείς καλά και να τυλίξεις τα μαλλιά σου σε έναν πολύ περιποιημένο κότσο χωρίς λαστιχάκι! Τι να χρησιμοποιήσεις; Τσιμπιδάκια!

street 1 tsibidakia

Πολλά τσιμπιδάκια, τα οποία θα κρατήσουν τον κότσο στην θέση του και δεν θα δημιουργήσουν σπασίματα. Ακόμα, ο ίδιος ο κότσος θα προστατεύσει τα μαλλιά σου από το φριζάρισμα οπότε έχεις το απόλυτο win-win.

#trending: Βιταμίνη C για τα μαλλιά – όσα πρέπει να ξέρεις και προϊόντα για να δοκιμάσεις

Λύση #2: Το καταφύγιο της εσάρπας ή του κασκόλ

Είναι super stylish τρόπος για να εμφανιστείς στους δρόμους με βροχή αλλά ελλοχεύει κινδύνους, και όταν λέω κινδύνους εννοώ φριζάρισμα. Πολύ φριζάρισμα. Όπως και με το καπέλο, η τριβή θα εντείνει το… φριζάρισμα και, σε συνδυασμό με την υγρασία, καταλαβαίνεις τι μπορεί να ακολουθήσει. Αν μάλιστα είναι μάλλινο το κασκόλ ή η εσάρπα σου θα δημιουργηθεί και στατικός ηλεκτρισμός #thehorror.

street 2

Αυτό που πρέπει να κάνεις πριν βγεις από το σπίτι λοιπόν είναι να βάλεις λίγο ορό για το φριζάρισμα σε στεγνά μαλλιά. Ναι, ναι θα πρέπει να βάλεις και σε βρεγμένα, πριν τα στεγνώσεις και τα φορμάρεις, όμως η διαφορά θα γίνει σε στεγνά μαλλιά. Τα μόρια του ορού θα γεμίσουν και το τελευταίο κενό ανάμεσα στα λέπια και θα καταπολεμήσουν το τρίπτυχο υγρασία-φριζάρισμα- στατικός ηλεκτρισμός.

street 2 LOREAL PARIS ELVIVE DREAM LONG FRIZZ KILLER SERUM

Ο δικός μου αγαπημένος ορός ενάντια στο φριζάρισμα είναι ο L’Οréal Paris, Elvive Dream Long Frizz Killer Serum. Είναι ελαφρύς, δεν λαδώνει τα μαλλιά, πραγματικά κάνει δουλειά ενάντια στο φριζάρισμα και μυρίζει τέλεια!

Λύση #3: Η αλογοουρά

Μπορεί να σκέφτεσαι «Θα πιάσω μία αλογοουρά και θα σώσω οτιδήποτε αν σώζεται» αλλά δεν θα σώσεις πολλά (δεν θα έχεις παρ’ όλα αυτά τις συνέπειες του νόμου). Μία απλή αλογοουρά θα καταλήξει να είναι και αυτή αχτένιστη. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια sleek αλογοουρά. Sleek περιφερειακά του κεφαλιού βεβαίως, όχι στο μήκος.

street 3

Το μήκος της αλογοουράς μπορείς να το αφήσεις στην ησυχία του και ας φριζάρει αν θέλει. Το κοντράστ με το sleek επάνω μέρος θα είναι ωραίο και stylish. Πώς θα το κάνεις όμως sleek Και θα το διατηρήσεις sleek; Με την αγαπημένη και πάντα σωτήρια λακ. Όχι οποιαδήποτε λακ όμως.

street 3 SYOSS KERATIN HAIR SPRAY

Χρειάζεσαι μία λακ με θρεπτικά στοιχεία που δεν θα σου δώσει το εφέ «κράνος» αλλά θα κρατήσει τα μαλλιά στου στη θέση τους. Η δική μου αγαπημένη, είναι η SYOSS, Keratin Hair Spray, που κρατάει τα μαλλιά, τα φροντίζει και φεύγει με ένα χτένισμα.

Πώς θα «εκπαιδεύσεις» τα μαλλιά σου να λαδώνουν λιγότερο

Λύση #4: Ο ατημέλητος κότσος

Τον βλέπουμε παντού στις street style φωτογραφίες και όχι άδικα. Είναι το επιμελώς ατημέλητο, cool girl χτένισμα που μπορείς να φορέσεις ακόμα και στο κόκκινο χαλί (που λέει ο λόγος). Γιατί όμως οι κότσοι των Influencers δείχνουν επιμελώς ατημέλητη και stylish στη βροχή, ενώ ο δικός σου φριζαρισμένος και μίζερος;

street 5

Η απάντηση είναι η υφή. Τα μαλλιά των κοριτσιών όπως αυτό στη φωτογραφία έχουν υφή και αυτή είναι που κάνει τη διαφορά. Για να πετύχεις λοιπόν και εσύ το ίδιο αποτέλεσμα και να βγεις στη βροχή σαν άλλη influencer, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα σπρέι υφής. Ξέρω, σε βάζω να αγοράσεις ένα ακόμα προϊόν αλλά δεν θα το μετανιώσεις.

street 5 AVEDA TEXTURE TONIC

Τα σπρέι υφής, δίνουν στα μαλλιά ενδιαφέρον και στιλ. Το αγαπημένο μου είναι το Aveda, Texture Tonic αλλά θέλω να προσέχεις. Μην βάλεις πολύ, ιδιαίτερα αν έχεις πολύ άτονα μαλλιά που χρειάζονται υφή. Μόλις ένα ψέκασμα αρκεί. Ψέκασε τα μαλλιά σου πριν ή μετά το στέγνωμα, χτένισε και πιάστα σε έναν χαμηλό κότσο, το σπρέι θα κάνει τα υπόλοιπα μόλις πέσουν οι πρώτες σταγόνες.

Λύση #5: Η κουκούλα

Είναι η no brainer Λύση και η πιο δημοφιλής. Έχεις αναρωτηθεί όμως γιατί όταν τη βγάζεις τα μαλλιά σου είναι και φριζαρισμένα, και πιο λιπαρά, και χωρίς όγκο; Φταίει το μικροκλίμα που δημιουργείται μέσα στην κουκούλα. Η ζέστη και η υγρασία που συσσωρεύονται στο κεφάλι σου, δημιουργούν τροπικές συνθήκες, ακόμα και αν κάνει κρύο. Το κεφάλι μας είναι το πιο ζεστό μέρος του σώματος.

street 6

Σε αυτό το μικροκλίμα τα μαλλιά αποκτούν δική τους ζωή, όχι όμως αν τα ψεκάσεις με λίγο ξηρό σαμπουάν. Το ξηρό σαμπουάν θα απορροφήσει τη λιπαρότητα και την υγρασία και όταν θα κατεβάσεις πλέον την κουκούλα, δεν θα μοιάζεις σα να ήρθες από τα Barbados στην ίδια πτήση με τη Monica.

street 6 BATISTE DRY SHAMPOO DE FRIZZ

Το δικό μου αγαπημένο ξηρό σαμπουάν για αυτήν ακριβώς τη χρήση, είναι το Batiste, Dry Shampoo De-Frizz. Είναι ένα ξηρό σαμπουάν που φρεσκάρει ενώ παράλληλα καταπολεμά το φριζάρισμα και έχω εμμονή μαζί του. Και ναι, μυρίζει τέλεια!

Beauty confessions: Κάθε φορά που εμφανίζονται λευκά στα μαλλιά μου… ενθουσιάζομαι!

Λύση #6: Το μαντήλι

Είναι η τελευταία λέξη της μόδας και το φορούν ΟΛΕΣ! Αν μάλιστα είναι μεταξωτό, τότε προστατεύει διπλά τα μαλλιά σου. Το μόνο πρόβλημα, είναι ότι δεν μένει στην θέση του. Με τον αέρα και τη βροχή, ακόμα και με την παραμικρή κίνηση –κυρίως αν έχεις φρεσκολουσμένα μαλλιά- φεύγει από τη θέση του και σε αφήνει εκτεθειμένη.

street 8

Επίσης, μπορεί να κάνει το σύνολο των μαλλιών σου να χάσουν τον όγκο τους εξαιτίας της πίεσης και της, ελάχιστης μεν, παρούσας δε, υφής.  Αυτό που θα σε σώσει είναι μία πούδρα μαλλιών. Ναι, ναι μία πούδρα μαλλιών. Θα δώσει στα μαλλιά σου όγκο και θα κάνει το μαντήλι να μείνει στη θέση του, ακόμα και αν λούστηκες το ίδιο πρωί.

street 8 L OREAL PROFESSIONNEL TEC NI ART. SUPER DUST

All time αγαπημένη μου είναι η L’ Oréal Professionnel, Tec Ni Art. Super Dust που χαρίζει όγκο και κράτημα. Χρησιμοπο΄θησέ τη με φειδώ, a little goes a long way Και μην ξεχάσεις να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλά σου για να γίνει ένα με την τρίχα και να μην έχεις λευκά σημάδια.




Πηγή