Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Μανδελικό οξύ: Το απόλυτο skincare συστατικό για λάμψη και αντιγήρανση

Κάθε γυναίκα που αγαπά και σέβεται τον εαυτό της αφιερώνει αρκετό χρόνο στην καθημερινότητά της για τη ρουτίνα ομορφιάς της. Ψάχνει νέα συστατικά και λανσαρίσματα, δοκιμάζει τι ταιριάζει στο δέρμα της και καταλήγει σε κάποια συγκεκριμένα βήματα για την περιποίηση της επιδερμίδας της. Κι εσύ το ίδιο δεν κάνεις;

Σίγουρα θα έχεις πειραματιστεί με τα πιο δημοφιλή συστατικά, όπως η ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C, τα οποία πραγματικά κάνουν θαύματα. Τι ξέρεις, όμως, για τα AHAs; Μιλάμε για τα άλφα υδροξυ-οξέα, τα οποία τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο γνωστά και όχι άδικα.

Είναι συστατικά, τα οποία έχουν απολεπιστική δράση και χαρίζουν πραγματικά υπέροχη, λαμπερή επιδερμίδα, ενώ προλαμβάνουν, αλλά και αντιμετωπίζουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τα πιο γνωστά -στις περισσότερες γυναίκες- AHAs είναι το γαλακτικό και το γλυκολικό οξύ. Το μανδελικό οξύ είναι λιγότερο δημοφιλές και για αυτό… θα σου το συστήσουμε σήμερα. Γιατί, πραγματικά, είναι θαυματουργό και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το λατρέψεις.

Τι είναι, όμως, ακριβώς το μανδελικό οξύ; Είναι ένα AHA, το οποίο προέρχεται από τα πικραμύγδαλα και είναι το πιο ήπιο της κατηγορίας του. Είναι πολύ πιο φιλικό στην επιδερμίδα από το γαλακτικό και γλυκολικό οξύ και γι’ αυτό μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από τα πιο ευαίσθητα δέρματα. Για να μάθεις ακριβώς ποια είναι η δράση του… αρκεί να κάνεις ένα scroll στην παρακάτω gallery. Σου εγγυόμαστε ότι θα ενθουσιαστείς και ότι θα θέλεις να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου εδώ και τώρα!

Cover photo: @skincare

Διάβασε ακόμα: 5 φανταστικά βερνίκια στο χρώμα της μέντας! Θα τα λατρέψεις


Πηγή