Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μανιτάρι Reishi: Το ισχυρό αντιγηραντικό της φύσης!

Η τάση του skincare κυριαρχεί στις ζωές μας εδώ και μερικά χρόνια με νέες φόρμουλες και συστατικά να εμφανίζονται καθημερινά στις ζωές μας και στην αγορά. Ποια γυναίκα, άλλωστε, δε θέλει μια υγιή, λαμπερή και αλαβάστρινη επιδερμίδα;! Αυτός είναι ο στόχος όλων μας και για αυτό διαρκώς αναζητάμε νέα προϊόντα κατά της αντιγήρανσης της επιδερμίδας. Ένα σχετικά new entry σε αυτόν τον χώρο είναι το reishi mushroom. Η συγκεκριμένη ποικιλία μανιταριών χρησιμοποιείται ως καλλυντικό, αλλά και ως ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό, ενώ είναι ικανή να χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Στην ουσία, τα μανιτάρια reishi είναι ένας τύπος μύκητα που αναπτύσσεται στην ύπαιθρο και είναι εγγενής σε πολλά μέρη της Ασίας, όπως η Κίνα, η Κορέα και η Ιαπωνία. Γνωστά ως «μανιτάρια της αθανασίας», τα reishi χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην Ασία για τη θεραπεία της λοίμωξης και την καταπολέμηση του καρκίνου (σε συνδυασμό με θεραπείες για τον καρκίνο). Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, ενώ περιέχουν αντιοξειδωτικά προσαρμογόνα (ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμοστεί στο στρες και την κόπωση) και ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ενώ είναι βρώσιμα με πικρή γεύση και σκληρή υφή, συνήθως τα βρίσκουμε σε μορφή συμπληρώματος, βάμματος ή σκόνης. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, θα τα βρεις ως θεραπευτικό τσάι, ρόφημα, ή σούπα. Ακόμη, μπορούν να βρεθούν σε διάφορους τύπους προϊόντων, όπως σε ορούς, ενυδατικές κρέμες και μάσκες. Το θετικό στοιχείο είναι ότι τα μανιτάρια reishi ενδείκνυνται για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ έχουν την ικανότητα να μειώνουν και τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά στην παρακάτω gallery πώς ακριβώς βοηθούν τα reishi μανιτάρια στην υγεία της επιδερμίδας μας.

Διάβασε ακόμα: Ένα νέο άρωμα αποκαλύπτει πώς… μυρίζει το Διάστημα


Πηγή