Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μαρία Νικολουδάκη: Μας μίλησε για το μαγευτικό μακιγιάζ στο couture show της Σίλια Κριθαριώτη

Η Μαρία Νικολουδάκη, είναι η ταλαντούχα makeup artist, με τη διεθνή καριέρα, για την οποία δεν έχεις ακούσει. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε 6 φορές σαν key artist σε εβδομάδες μόδας στο Παρίσι, έχει δημιουργήσει backstage για οίκους όπως ο Kenzo και ο Elie Saab και φέτος, είναι το ταλέντο πίσω από το viral μακιγιάζ που είδαμε στο catwalk της Σίλια Κριθαριώτη. Γιατί μπορεί να την ακούς πρώτη φορά; Γιατί δεν θέλει να την ξέρεις!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARIA NIKOLOUDAKI (@maria__nikoloudaki)

Είναι η γυναίκα που μόλις ανάβουν τα φώτα κάνει μερικά βήματα πίσω. Είναι εκείνη που μιλά με πάθος για την τέχνη και τις δημιουργίες της, αλλά όχι συχνά. Είναι μία artist με όλη τη σημασία της λέξης, και η τιμή που μας έκανε (στο Queen.gr και σε εμένα) να μας μιλήσει, είναι τεράστια.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARIA NIKOLOUDAKI (@maria__nikoloudaki)

Η πρώτη μας επικοινωνία έγινε στο μέσο που μας ενώνει: Το Instagram και συνεχίστηκε σε ένα μαραθώνιο τηλεφώνημα που δεν ήθελα να τελειώσει. Σε αυτό το τηλεφώνημα μου εξήγησε τη φιλοσοφία πίσω από το μακιγιάζ του couture show της Σίλια και με έκανε να νιώσω ότι μιλώ με μία φίλη που ξέρω χρόνια.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARIA NIKOLOUDAKI (@maria__nikoloudaki)

«Το show είχε θέμα την αισιοδοξία, ήθελε να μας ταξιδέψει στην πιο φωτεινή και χαρούμενη πλευρά της ζωής. Μου άρεσε πάρα πολύ η φετινή συλλογή. Έκανε την ανατροπή. Είδαμε πολύ dark παλέτες και γραμμές στην πασαρέλα και η συλλογή της κα. Κριθαριώτη ήταν σαν λιακάδα. Έδειξε μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, χωρίς περιορισμούς. Με ενθουσιάζουν τα χρώματα και τα υφάσματα, οι αέρινες υφές. Η κα. Κριθαριώτη λατρεύει τη γυναίκα και αναδεικνύει το σώμα της και την ίδια και αυτό φαίνεται στην πασαρέλα» μου είπε και ξεκίνησε η κουβέντα…

Lloyd Simmonds: Μας μίλησε για το μακιγιάζ στο Haute Couture SS/22 show του Alexis Mabille

Πόσο καιρό συνεργάζεσαι με τη Σίλια;

Με την κυρία Κριθαριώτη συνεργαζόμαστε παραπάνω από 10 χρόνια, κάνω πάντοτε τα looks του Παρισιού, αλλά δεν επιδιώκω να κάνω ‘θόρυβο’. Ήταν μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε για την πρώτη της επίδειξη το 2017 στο Παρίσι, μου έδωσε φτερά για να πετάξω. Και τότε είχαμε δημιουργήσει ένα look που συζητήθηκε, τις glossy επιδερμίδες. Είμαστε –πρώτα από όλα- μία πολύ αγαπημένη και δεμένη ομάδα. Λειτουργεί ο ένας σαν συνδετικός κρίκος με τον άλλο.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARIA NIKOLOUDAKI (@maria__nikoloudaki)

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από αυτό το look που έχει γίνει viral σε όλα τα ξένα μέσα;

Προσωπικά, πήγαινα καθημερινά και παρακολουθούσα τη δημιουργία των έργων τέχνης της κα. Κριθαριώτη. Για εμένα είναι έργα τέχνης τα ρούχα που δημιουργεί. Μέσα από τα χρώματά της και τα υλικά της αντλούσα έμπνευση και εγώ. Ήθελα να γεμίσω τα πρόσωπα αγάπη, να συνοδεύσω τα ρούχα με αγάπη, είναι πιστεύω αυτό που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ, όλοι μας. Ακόμα και το χρώμα, αυτό το έντονο ροζ που φαινόταν ακόμα και όταν τα φώτα έκλειναν, για εμένα λέει πολλά, για την αγάπη, για τα πάντα. Είναι όλα μέσα από τα μάτια της κα. Κριθαριώτη.

Το μακιγιάζ έρχεται και δένει την εικόνα. Βλέποντας καθημερινά τα ρούχα καθώς δημιουργούνταν, δημιουργούσα στο μυαλό μου μία ιδέα για ένα δροσερό, έντονο, φρέσκο και με ελευθερία μακιγιάζ. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρια και πλαίσια. Ήθελα να δείχνει την ελευθερία μας. Γι’ αυτό το μακιγιάζ δεν δημιουργήθηκε με πινέλα αλλά με τα δάχτυλα.

Celia Kritharioti HC bbt S22 017

Με τα δάχτυλα! Δεν ήταν ένας παραπάνω βαθμός δυσκολίας;

Έπρεπε να είσαι πολύ σίγουρος για αυτό που φτιάχνεις και πολύ καλός σε αυτό που κάνεις γιατί αυτά δεν διορθώνονται, δεν υπάρχει ο χρόνος backstage να διορθωθούν. Είμαι πολύ τυχερή που έχω τόσο καλή ομάδα η οποία ναι, τα έκανε όλα κυριολεκτικά με τα χέρια!

Celia Kritharioti HC bbt S22 041

Θα μας αποκαλύψεις τους κωδικούς;

Χρησιμοποιήσαμε προϊόντα MAC pro, την επαγγελματική σειρά της MAC για την οποία εργάζομαι εδώ και 19 χρόνια. Το υλικό που χρησιμοποιήσαμε ήταν το mixing medium lashes για το χρώμα στις βλεφαρίδες που ήταν matchy με όλο το μακιγιάζ, και το mixing medium eyeliner για τα βλέφαρα. Στα χείλη είχαμε το lip mix και πάλι, φτιάξαμε τα δικά μας χρώματα. Θέλαμε μία ομοιοχρωμία στο μακιγιάζ, σαν να είναι μία ακουαρέλα. Γι’ αυτό τα βλέφαρα, οι βλεφαρίδες και τα χείλη κινούνταν στις ίδιες αποχρώσεις σε κάθε πρόσωπο.

Celia Kritharioti HC bbt S22 047

Ώρα να μιλήσουμε για τις καρδούλες…

Οι καρδούλες που είδες δημιουργήθηκαν από ένα υλικό το οποίο χρησιμοποίησε η κα. Κριθαριώτη. Ένα περίεργο υλικό, μοιάζει με βινύλ αλλά δεν είναι. Τις έφτιαξα όλες μόνη μου, με ένα μικρό ψαλίδι, έκοψα πάνω από 500 κομμάτια για να είμαστε σίγουροι ότι θα μας φτάσουν και θα έχουμε απόθεμα. Ξέρεις, backstage μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ήθελα να είμαι έτοιμη και έχασα το μέτρημα όταν έκοβα τις καρδούλες!

260528909 612456629817689 8439226487361265393 n

Πώς έγινε η επιλογή των look των κοριτσιών;

Είχαμε ένα moodboard και αντιστοιχίσαμε τα κορίτσια με τα ρούχα και μετά με το μακιγιάζ. Έγινε ωστόσο και πολύ σωστό casting. Η κα. Κριθαριώτη διαλέγει τα κορίτσια και φαντάζεται το look επάνω τους. Έχει τρομερή αισθητική, θα μπορούσε να είναι ζωγράφος, βλέπει πολλά βήματα μπροστά και με αιφνιδιάζει! Έχουμε γενικά πολύ καλή επικοινωνία, από τις μοδίστρες ως και το hairstyling, δουλεύουμε μαζί και λέμε μία ιστορία. Έτσι αποφασίσαμε και τα looks.

Celia Kritharioti HC fsh S22 067

Με την Μαρία καταλήξαμε να μιλάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις και ιδέες για παραπάνω από μία ώρα. Δεν σου γράφω σήμερα τα όσα είπαμε, γιατί ανανεώσαμε το ραντεβού μας. Είναι ένας άνθρωπος με άλλη ματιά, που έχει να πει τόσα πολλά, υπέροχα πράγματα για το μακιγιάζ. Είναι ένας χείμαρρος δημιουργικότητας που μπορείς να ακούς για ώρες και θέλω να σου τη συστήσω όπως πρέπει.

Celia Kritharioti HC fsh S22 045

Για τώρα κράτα το μαγευτικό look που δημιούργησε και προσπάθησε να το υιοθετήσεις, θα σε κάνει να νιώσεις χαρά και αγάπη. Μαρία σε ευχαριστούμε πολύ, είσαι υπέροχη!

Sam McKnight: Μας μίλησε για τα hair looks που δημιούργησε στο Alexandre Vauthier Couture SS/22 show




Πηγή