Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Μαύρισμα και καρκίνος του δέρματος. Πώς μπορείς να προστατευτείς;

Το καλοκαίρι βρίσκεται μόλις ένα βήμα μακριά και εσύ ήδη έχεις ξεκινήσει τις εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες της Αττικής. Απολαμβάνεις τη θάλασσα και περνάς ώρες κάτω από τον ήλιο. Γιατί ποια δεν θέλει να αποκτήσει σταρένιο χρώμα;

Ξέρουμε πόσο αγαπάς την ηλιοθεραπεία, παρόλα αυτά για μία ακόμη φορά πρέπει να σου υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να λαμβάνεις τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύεσαι επαρκώς και να παραμένεις υγιής. Μην ξεχνάς ότι η ασφάλεια πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. Να σου υπενθυμίσουμε ότι ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί… Γιατί συμβαίνει αυτό;

 Εξετάσου δωρεάν από τις 7 έως τις 11 Μαΐου

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι ανάμεσα στα αίτια της εμφάνισης καρκίνου του δέρματος είναι η αισθητική του μαυρίσματος και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Παρόλα αυτά, ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να αντιμετωπισθεί. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να γίνεται έγκαιρη διάγνωση, η οποία αυξάνει τις πιθανότητες ίασης.

Φέτος λοιπόν, μην αφήσεις τίποτα στην τύχη. Λάβε προληπτικά μέτρα και ενημερώσου για την ελληνική εβδομάδα κατά του καρκίνου δέρματος που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11  Μαΐου. Διοργανώνεται για μία ακόμη χρονιά από την ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία) και έχει ως χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène. Κατά τη διάρκειά της μπορείς να εξεταστείς δωρεάν από εθελοντές δερματολόγους σε όλη την Ελλάδα και να λάβεις χρήσιμες συμβουλές καθώς και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Η λύση για να αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής κάτω από τον ήλιο

Στο πλαίσιο αυτό, κάναμε μία μικρή έρευνα και μάθαμε για το καινοτόμο SunsiMed, που συμπληρώνει την αντηλιακή σειρά της Avène και αποτελεί ένα ιατροτεχνολογικό βοήθημα τάξης I. Διεθνούς κύρους κλινικές μελέτες έρχονται να υποστηρίξουν το ιατρικό αυτό φωτοπροστατευτικό, προσφέροντάς του μία πραγματική επιστημονική υπόσταση και επιτρέποντάς στην εταιρεία να αναφέρει στη συσκευασία του δυνατές ενδείξεις, όπως ακτινικές υπερκερατώσεις (KA), δερματικοί καρκίνοι (εκτός μελανώματος) και φωτογήρανση.

Το SunsiMed διαθέτοντας το αποκλειστικό σύμπλεγμα SunSitive® protection, ένα  φωτοσταθερό και κατοχυρωμένο σύστημα, παρέχει τη βέλτιστη προστασία στο σύνολο του φάσματος (UVB-UVA, ορατές, IR) και προσφέρει εξαιρετική αποτελεσματικότητα και υψηλή ασφάλεια ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα. Έτσι, μπορείς να αισθάνεσαι σίγουρη σε κάθε σου βόλτα ή εξόρμηση στην παραλία. Επίσης, χάρη στον εξατομικευμένο συστατικό-γαλακτωματοποιητή, Phisol-K, ευνοεί την ομοιόμορφη κατανομή του αντηλιακού προσφέροντας ομοιογενή, σφαιρική και ολοκληρωμένη προστασία.

Το SunsiMed αποτελεί την πρόταση των δερματολογικών Εργαστηρίων Avène για τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από όλες τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά από όλους τους τύπους δέρματος. Θα γίνεις ο απόλυτος σύμμαχός σου στην παραλία!

Περισσότερα για το καινοτόμο SunsiMed μπορείς να μάθεις στην ελληνική εβδομάδα κατά του καρκίνου δέρματος. Κάνε ένα δώρο ζωής στον εαυτό σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα και τηλεφώνησε στο 215 215 85 23 για να εξεταστείς δωρεάν ή ρίξε μια ματιά εδώ.

 


Πηγή