Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Μετανοείτε! Αυτά είναι τα 7 «θανάσιμα» skincare αμαρτήματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Όταν μιλάμε για την περιποίηση της επιδερμίδας μας, θα θέλαμε να είμαστε «άγιες» και σωστές σε όλα όμως… Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αμαρτωλές και ένοχες.

Μπορεί να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για την επιδερμίδα μας. Έχουμε μάθει να την αγαπάμε όσο πρέπει αλλά όχι πάντα όπως πρέπει.

Ναι, ακόμα και εν έτη 2021, και ενώ ξέρουμε τόσα για την περιποίηση και τα συστατικά που πρέπει να αναζητούμε, ενώ ξέρουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το δέρμα μας και πώς να τους προλάβουμε, εμείς εξακολουθούμε να κάνουμε λάθη.

Κάνε ένα διάλειμμα και δες 10 κρέμες σώματος που μυρίζουν καλύτερα κι από το άρωμά σου

Όταν λοιπόν τα λάθη επαναλαμβάνονται, γίνονται αμαρτήματα και συνθέτουν τη λίστα με τα 7 «θανάσιμα» skincare αμαρτήματα που πρέπει να σταματήσουμε όλες να κάνουμε.

Δες ποια είναι αυτά, προσπάθησε να είσαι επιμελής και να σταματήσεις να τα κάνεις και που ξέρεις, μπορεί στο τέλος να σου φορέσουν ένα skincare φωτοστέφανο… Έχουμε και λέμε…

#1 Δεν καθαρίζεις το κινητό σου ή δεν φοράς hands free

Δεν το περίμενες ε; Κι όμως, η καθαριότητα του κινητού είναι νούμερο ένα στη λίστα με τα «θανάσιμα» skincare αμαρτήματα. Είναι βλέπεις είναι μία τεράστια, αποκρουστική εστία μικροβίων και αν δεν μας πιστεύεις κοίτα αυτή την εικόνα.

VAKTIRIA STO TOLEFONO

Αυτά που βλέπεις είναι αποικίες μικροβίων που ζουν επάνω στο βρώμικο κινητό σου. Κάθε φορά που το βάζεις στο αυτί σου, το μάγουλό σου έρχεται σε άμεση επαφή με αυτά τα μικρόβια… Να πούμε περισσότερα;

Πρέπει λοιπόν να το καθαρίζεις συνέχεια με αντισηπτικά μαντηλάκια και αν δεν μπορείς, πρέπει να επενδύσεις σε ένα hands free και να το χρησιμοποιείς συνεχώς.

#2 Χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα

Η πετσέτα στο μπάνιο σου μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια από ότι η πίσω τσέπη του παντελονιού σου. Κάθε φορά που σκουπίζεσαι, μεταφέρονται νεκρά κύτταρα, σαπούνι, σκόνη και υγρασία.

Όλα αυτά μένουν επάνω στην πετσέτα και πολλαπλασιάζονται, τα μικρόβια κάνουν πάρτι με την υγρασία και μετά εσύ τα βάζεις ξανά στο πρόσωπό σου. Άσε που μπορεί να σκουπίζεις ΚΑΙ τα χέρια σου με αυτή!

PETSETA PROSOPOU

Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να επενδύσεις σε πολλές μικρές πετσέτες προσώπου και να χρησιμοποιείς διαφορετική κάθε φορά που πλένεις το πρόσωπό σου (και εννοείται άλλη για τα χέρια σου).

Μην συνοφρυώνεσαι, δεν κοστίζει πολύ, πλυντήρια βάζεις έτσι κι αλλιώς και δεν θα βλάψεις το περιβάλλον με αυτό τον τρόπο. Η εναλλακτική είναι να χρησιμοποιείς χαρτί…

Αφυδάτωση VS ξηρότητα της επιδερμίδας: Ποια η διαφορά τους (+5 μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης)

#3 Δεν φοράς ΠΑΝΤΑ αντηλιακό

Ναι, προφανώς και θα το ξαναπούμε γιατί δεν αρκεί το ότι φοράς αντηλιακό το καλοκαίρι στη θάλασσα. Αυτό θα έλειπε, να μην το έβαζες ούτε τότε!

ANTILIAKO

Το θέμα είναι ότι πρέπει να το φοράς καθημερινά, χειμώνα και καλοκαίρι, με ήλιο, συννεφιά ή και βροχή. Πρέπει να σου γίνει συνήθεια τώρα, όσο είναι νωρίς και πρέπει επιτέλους να μας ακούσεις!

#4 Δεν κάνεις καλό ντεμακιγιάζ

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, πλέον, δεν πέφτεις για ύπνο χωρίς να ξεβαφτείς (εκτός και αν χάσεις τις αισθήσεις σου από την κούραση ή τα κοκτέιλ). Δεν ξεβάφεσαι πάντα καλά όμως…

NTEMAKIGIAZ

Πρέπει να ξεβάφεις τα μάτια σου με γαλάκτωμα ή όποιο άλλο ντεμακιγιάζ σε βολεύει, να περνάς το δέρμα σου με μία λοσιόν και να σαπουνίζεσαι. Μόνο έτσι θα είναι καθαρό το πρόσωπό σου.

#5 Πιάνεις συνέχεια το πρόσωπό σου

Κάποιες φορές το κάνεις χωρίς να το καταλάβεις και άλλες το κάνεις επίτηδες. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να το κάνεις καθόλου εκτός και αν έχεις μόλις πλύνει τα χέρια σου.

AKOUBAS PROSOPO

Τα δάχτυλά σου μεταφέρουν δεκάδες μικρόβια στην επιδερμίδα σου και έτσι, πρέπει να αρχίσεις να έχεις αίσθηση του τι πιάνουν και πόσο συχνά αγγίζουν το πρόσωπό σου.

Όχι, δεν αστειευόμαστε, είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα σου και πρέπει να πάρεις τον έλεγχο.

Η σωστή ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται να απλώνεις σε πρόσωπο και σώμα

#6 Σπας σπυράκια

Το έχουμε κάνει όλες και για κάποιες είναι οριακά φετίχ. Εγώ για παράδειγμα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) βλέπω άπειρα pimple popping βίντεο σε όλα τα μέσα δικτύωσης. Δεν σπάω όμως τα σπυράκια μου.

SPIRAKIA

Είναι δύσκολο να καθίσεις με τα χέρια σταυρωμένα, το ξέρω. Είναι δύσκολο να τα ανεχτείς και ακόμα δυσκολότερο να αντισταθείς στον πειρασμό.

Πρέπει όμως να το κάνεις, γιατί τα προβλήματα που θα προκαλέσεις, αν σπάσεις τα σπυράκια σου, είναι πολύ περισσότερα. Θα σου πω άλλη φορά τη δική μου δραματική ιστορία.

#7 Δεν κάνεις απολέπιση ή κάνεις πολλή

Η απολέπιση είναι απαραίτητη. Η υπερβολική απολέπιση είναι καταστροφική. Δεν λέμε τυχαία κάθε πότε πρέπει να απολεπίζεις την επιδερμίδα σου ούτε υπάρχουν προϊόντα με ειδικές οδηγίες χωρίς να συντρέχει λόγος.

FACE SCRUB

Κάποιες λοσιόν για χημικό peeling μπορείς να τις χρησιμοποιείς καθημερινά. Άλλες 2 φορές την εβδομάδα. Ομοίως, υπάρχουν scrub για κάθε μέρα και για 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Πάρε λοιπόν ένα scrub και ΚΑΝΕ απολέπιση ακολουθώντας τις οδηγίες των προϊόντων ή ακόμα καλύτερα, του δερματολόγου σου.

Φαίη Σκορδά: Το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα, σαν τη δική της, είναι απλό


Πηγή