Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Μην ξοδεύεσαι: Αυτά είναι τα πινέλα και εργαλεία που χρειάζεται να έχεις

Το μακιγιάζ είναι τέχνη και όπως οι ζωγράφοι έχουν μία «εργαλειοθήκη» γεμάτη πινέλα, έτσι και οι makeup artists έχουν δεκάδες (για να μην πούμε εκατοντάδες) πινέλα στη δική τους «εργαλειοθήκη». Έχοντας βρεθεί σε πολλά backstage την περασμένη εβδομάδα, κατάφερα να δω με τα ίδια μου τα μάτια τα κουτιά και τις θήκες με τα πινέλα που χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν τα υπέροχα μακιγιάζ που βλέπουμε στην πασαρέλα και είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

Η δουλειά των pro artists ωστόσο δεν έχει σχέση με το δικό μου και το δικό σου καθημερινό ή και βραδινό μακιγιάζ. Τα πράγματα για εμάς είναι και πρέπει να είναι πιο απλά. Κάθισα λοιπόν και σκέφτηκα (και είδα ότι μ᾽αγαπάς #joking) ποια πινέλα και εργαλεία είναι εκείνα που χρειαζόμαστε πραγματικά για τη δική μας «εργαλειοθήκη».

Κατέληξα λοιπόν στα προφανή και τα βασικά και σε μερικά ακόμη που έχουν να κάνουν με τις συνήθειες της κάθε μίας από εμάς. Εκτός λοιπόν από το σφουγγαράκι και το πινέλο του foundation, το πινέλο του ρουζ και της σκιάς και μερικών ακόμη essentials, όλα εξαρτώνται από το μακιγιάζ που σου αρέσει να κάνεις συχνότερα.

Αν είσαι κορίτσι που κάνει συχνά smoky eyes χρειάζεσαι κάποια πινέλα και αν είσαι κορίτσι που πειραματίζεται με τα φρύδια του χρειάζεσαι άλλα εργαλεία. Μετά από αρκετή σκέψη και προσθαφαίρεση, κατέληξα στα δέκα παρακάτω εργαλεία και πινέλα.

Όχι, δεν τα χρειαζόμαστε όλα όλες αλλά αν πάρεις σαν βάση τις δικές σου ανάγκες, μπορείς να καταλήξεις στα μόνα εργαλεία και πινέλα που χρειάζεσαι και να σταματήσεις να ξοδεύεσαι άδικα. Και ναι, τα έχω δοκιμάσει ΟΛΑ συνεπώς τα συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ρίξε μία ματιά…

cover photo: @maryfromnextdoor

Διάβασε ακόμα: QueenGRTakesFW: Το concealer trick που μάθαμε backstage στο Παρίσι από την Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου


Πηγή