Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

«Μην το πιείτε, λουστείτε»: Η πιο cult ατάκα, το πιο cult σαμπουάν και η ιστορία τους

Είναι 1983 και το πλάνο ανοίγει με ένα τριαντάφυλλο που ανθίζει ενώ από πίσω ακούγεται ο θρυλικός Γιώργος Παπαστεφάνου να λέει «Σαμπουάν μπύρας Κλαιρόλ»

Τι άρωμα, τι φόρμα, τι πλούσια μαλλιά!

Ήταν μία από τις πρώτες τηλεοπτικές διαφημίσεις του σαμπουάν που έμελλε να βρεθεί στο μπάνιο κάθε νεαρής κοπέλας που ήθελε «μαλλιά γεμάτα και πάντα σε φόρμα» καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 80’.

«Μην το πιείτε, λουστείτε»!

Το σαμπουάν μπύρας Clairol έκανε θραύση. Η σύνθεσή του πράγματι χάριζε αφράτα μαλλιά γεμάτα κίνηση και περιείχε αληθινή μπύρα. Σε αυτό βασίστηκαν οι δαιμόνιοι διαφημιστές και ξεκίνησε έτσι το λογοπαίγνιο «Μην το πιείτε, λουστείτε»!

Cult fact! Το τραγούδι στο background είναι το Little Girl from the Sea του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Φήμες λένε ότι ένας υπάλληλος πράγματι αποπειράθηκε να δοκιμάσει… γευστικά το σαμπουάν με την αληθινή μπύρα και έτσι γεννήθηκε η ατάκα που λέμε μέχρι και σήμερα.

sampouan biras 2

Διάβασε εδώ τι μπορεί να κάνει για εσένα η μπύρα

Όσο και αν προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε να το επιβεβαιώσουμε αλλά δεν μας παραξενεύει καθόλου σαν φήμη γιατί στο μπροστά μέρος του μπουκαλιού υπήρχε το 7777777… τηλέφωνο του κέντρου δηλητηριάσεων.

Viral!

Τα χρόνια περνούν και η ατάκα γίνεται viral. Οι πωλήσεις εκτοξεύονται, η δημιουργικότητα των διαφημιστών χτυπάει «κόκκινο» και εμφανίζεται στις οθόνες μας το «Bagno Bar» με τον Δημήτρη Πουλικάκο στο μικρόφωνο να λέει «Κάθε μέρα, στο Bagno Bar, κεράστε τα μαλλιά σας μία μπύρα… Κλαιρόλ».

Απόλυτα cult και υπέροχα διασκεδαστική, η συγκεκριμένη διαφήμιση πείθει ακόμα και τις ελάχιστες που δεν δοκίμαζαν το σαμπουάν μπύρας Clairol να το βάλουν στο καλάθι του σούπερ μάρκετ και το μπάνιο τους.

Δες εδώ τα cult beauty προϊόντα που πρέπει να έχεις δοκιμάσει μία φορά στη ζωή σου

Κάπου εκεί εμφανίζονται ακόμα περισσότεροι «παίκτες» στην αγορά και το σαμπουάν μπύρας, που έχει σταματήσει κάθε έρευνα και ανάπτυξη, αρχίζει να χάνει τη δημοτικότητά του.

clairol cover

Νέα εποχή!

Πωλείται, μετονομάζεται αλλά κυκλοφορεί ακόμα σαν σαμπουάν μπύρας ώσπου η νέα χιλιετία, βρίσκει τις πωλήσεις στα τάρταρα και όλα δείχνουν ότι είχε έρθει η ώρα για… αναζωογόνηση και αναγέννηση.

Έτσι φτάνεις τα χέρια μας το Orzene Μπύρας και το υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό. Η ατάκα «Μην το πιείτε, λουστείτε» δεν το συνοδεύει πια αλλά δεν την ξεχνάμε.

new orzene

Αντιθέτως, την επαναλαμβάνουμε συχνά και αν την έχεις ακούσει χωρίς να καταλαβαίνεις τι ακριβώς σημαίνει τώρα ξέρεις. Ραντεβού την επόμενη Πέμπτη…

Αν σου άνοιξε η «όρεξη» δες εδώ μερικά τέλεια σαμπουάν


Πηγή