Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μπορείς να χρησιμοποιείς την κρέμα ματιών και στις ρυτίδες γύρω από τα χείλη;

Αν αναζητούσαμε ποιες είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου μας, με μία σκέψη θα λέγαμε ότι είναι η περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά και γύρω από το στόμα. Είναι εκείνα τα σημεία όπου εμφανίζονται πιο απειλητικές οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες και κατ’ επέκταση είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμες.

Η λύση για την αντιμετώπιση των ρυτίδων κάτω από τα μάτια είναι οι εξειδικευμένες κρέμες ματιών ή τα eye serum, αλλά με τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη τι ενδείκνυται; Υπάρχουν πολλές γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούν την κρέμα ματιών και στις ρυτίδες γύρω από το στόμα θεωρώντας ότι η ποιότητα των ρυτίδων μοιάζει και άρα αυτή η πρακτική θα έχει αποτέλεσμα.

Τι ισχύει τελικά; Ενδείκνυται αυτό το βήμα στη skincare routine μας;

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε την κρέμα ματιών για να καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες γύρω από το στόμα;

Οι περισσότερες κρέμες ματιών περιέχουν συστατικά, τα οποία διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτά τα συστατικά, λοιπόν, μπορούν εξίσου να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων γύρω από τα χείλη. Αυτό, βέβαια, συμβαίνει μέχρι ενός σημείου.

Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό, ενώ γύρω από το στόμα η επιδερμίδα είναι πιο σκληρή, θα πρέπει να επιλέγουμε ένα πιο «βαρύ» προϊόν για πιο άμεσα αποτελέσματα γύρω από τα χείλη. Χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει ότι το eye serum ή η κρέμα ματιών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι εκεί ορισμένες φορές.

hichem dahmani T5AAr PfdRA unsplash

Άλλοι τρόποι να αντιμετωπίσεις τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη

Υαλουρονικό οξύ: Απορροφάται εύκολα από το δέρμα με αποτέλεσμα να το ενυδατώνει και να «γεμίζει» τα κενά.

Ρετινόλη (βιταμίνη Α): Θεωρείται ένα από τα καλύτερα συστατικά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σημαδιών πρόωρης γήρανσης και της φωτογήρανσης της επιδερμίδας.

Λάδι αγριοτριανταφυλλιάς: Τα θρεπτικά λάδια προσώπου λειτουργούν πολύ καλά σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς λιπαίνουν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας και συμβάλλουν στην πρόληψη μελλοντικών ρυτίδων με το πέρασμα των χρόνων στο συγκεκριμένο σημείο.

Διάβασε ακόμα: Press-on nails: Όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό το διαφορετικό… μανικιούρ


Πηγή