Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Μπορεί πλένοντας το πρόσωπό σου να προκαλέσεις ακμή;

Το να ξεχνάς το βήμα του ντεμακιγιάζ, λίγο πριν κοιμηθείς, εκτός των άλλων, μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει την εμφάνιση ακόμη και ακμής στο πρόσωπό σου. Εξάλλου, είτε φοράς μακιγιάζ, είτε όχι, η σκόνη, τα νεκρά κύτταρα και η λιπαρότητα (σμήγμα) που συσσωρεύονται στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματός σου δεν την αφήνουν να αναπνεύσει. Την παραπάνω πληροφορία, αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης τη γνωρίζεις.

Ξέρεις, όμως, πόσες φορές επιτρέπεται να πλένεις το πρόσωπό σου για να μην προκαλέσεις ερεθισμό;

«Βεβαιώσου ότι πλένεις το πρόσωπό σου πολύ καλά κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο και φρόντισε το δωμάτιό σου να είναι δροσερό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Παρόλα αυτά, το πλύσιμο του προσώπου παραπάνω από δύο φορές τη μέρα, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό!» αναφέρει σχετικά η Dr. Elizabeth Tanzi, ιδρύτρια και διευθύντρια του κέντρου Capital Laser & Skin Care.

Και συνεχίζει εξηγώντας το γιατί…«Όταν πλένεις το πρόσωπό σου περισσότερες φορές από αυτές που σου έχει πει ο δερματολόγος σου (κατά μέσο όρο δύο φορές τη μέρα), αφαιρείς τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα εκείνη να «παράγει» ακόμη περισσότερο σμήγμα, προκειμένου να αναπληρώσει αυτή την απώλεια. Αυτό στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο που δεν θα μπορέσεις να σταματήσεις.»

Σμήγμα- Λιπαρότητα- Ακμή- Σπυράκια: Σίγουρα δεν θα το θέλαμε!


Πηγή