Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Να γιατί αισθάνεσαι λιπαρό το δέρμα σου μόλις ολοκληρώνεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου

Ο κανόνας λέει πως ξυπνάς το πρωί, πλένεις το πρόσωπό σου με καθαριστικό και ξεκινάς αυτό το μικρό τελετουργικό που λέγεται ρουτίνα ομορφιάς. Απλώνεις κρέμα ματιών, serum ή booster, ενυδατική κρέμα ή κάποιο έλαιο και είσαι έτοιμη για να ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου. Μόνο που… κάτι δεν πάει καλά τώρα τελευταία με τη skincare routine σου.

Αισθάνεσαι πως κάθε φορά που ολοκληρώνεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου, αντί να έχεις όμορφο δέρμα, τελικά έχεις μια κολλώδη και λιπαρή επιδερμίδα. Αντιλαμβάνεσαι πως τα συστατικά που απλώνεις πάνω στο πρόσωπό σου δεν απορροφώνται όπως παλιά ή -εν πάση περιπτώσει- όπως θα έπρεπε.

Το αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται να αφαιρέσεις τη λιπαρότητα από το δέρμα σου με ένα χαρτομάντηλο ή να χρειάζεται να περιμένεις μισή ώρα για να τα «δεχθεί» η επιδερμίδα σου. Αυτό σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό! Συνήθως, απαιτούνται πέντε λεπτά της ώρας για να απορροφηθούν από το δέρμα τα συστατικά που του απλώνουμε. Όχι περισσότερο, όχι λιγότερο.

Άσε που αυτή η κολλώδης αίσθηση που σου δημιουργείται μόνο καλό δεν κάνει στην επιδερμίδα σου. Αντιθέτως, μπορεί να προσελκύσει υπερβολική σκόνη και βρωμιά που κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα και, εν τέλει, να βλάψει σοβαρά το δέρμα σου. Αν, δε, έχεις και λιπαρή επιδερμίδα εκ φύσεως, αυτή η κατάσταση μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για το δέρμα σου.

Θα μας πεις… Και τι πρέπει να κάνω; Μπορείς να δεις στην παρακάτω gallery τους πέντε λόγους για τους οποίους το δέρμα σου καταλήγει να είναι κολλώδες κάθε φορά που ακολουθείς τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Σίγουρα θα βρεις αυτό που τελικά φταίει και θα το διορθώσεις!

Διάβασε ακόμα: 5 tips για να κάνεις τα λεπτά μαλλιά σου να δείχνουν πλούσια, γεμάτα όγκο


Πηγή