Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Να γιατί δεν πρέπει να αφήσεις ποτέ τη μάσκα αργίλου να στεγνώσει στο πρόσωπό σου

Οι μάσκες προσώπου έγιναν αγαπημένη ασχολία για όλα τα κορίτσια ήδη από την πρώτη καραντίνα. Μέναμε που μέναμε στο σπίτι για να προστατευθούμε από τον κορονοϊό, θέλαμε κάπως να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας, αλλά και να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Και το βρήκαμε αυτό το «κάτι» που έπρεπε να κάνουμε: ήταν το skincare και οι μάσκες ομορφιάς.

Και τι δεν δοκιμάσαμε! Μάσκες για ενυδάτωση και λάμψη, μάσκες για σύσφιξη και αντιγήρανση, μάσκες για ακμή, μάσκες αργίλου… Και για όλες, βέβαια, ακολουθούσαμε σχεδόν την ίδια διαδικασία. Τις απλώναμε σε όλο το πρόσωπό μας, τις αφήναμε για 15-20 λεπτά, ενώ παράλληλα δεν κουνιόμασταν, δεν γελούσαμε, δεν μιλούσαμε για να μη χαλάσει η μάσκα. Μέχρι που αυτές στέγνωναν πάνω στο πρόσωπό μας. Τα ίδια δεν έκανες κι εσύ;

Για όλες τις άλλες μάσκες πολύ καλά έπραττες. Με τη μάσκα αργίλου, όμως, έκανες μεγάλο λάθος που την άφηνες να στεγνώνει στο πρόσωπό σου. «It’s a big no» αυτό και θα σου το αιτιολογήσουμε. Αφήνοντας τη μάσκα αργίλου να στεγνώσει πάνω στο πρόσωπό σου οδηγείς αυτόματα την επιδερμίδα σου στην ξηρότητα.

Photo credit: @skinwithkrys

Η μάσκα αργίλου έχει φτιαχτεί για έναν συγκεκριμένο σκοπό και αυτόν πρέπει να υπηρετεί: να απομακρύνει τους ρύπους, τις τοξίνες, την υπερβολική λιπαρότητα και το σμήγμα από την επιδερμίδα. Αν την αφήσεις, όμως, να στεγνώσει στο δέρμα σου, τότε η μάσκα απορροφά όλη την υγρασία του δερματικού φραγμού με αποτέλεσμα να ξηραίνεται η επιδερμίδα σου. Έτσι, επηρεάζεται η λάμψη και η σφριγηλότητα του προσώπου, ενώ μακροπρόθεσμα αυτή η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και ερεθισμούς στο δέρμα.

Θα μας πεις… Και τι πρέπει να κάνω; Στην παρακάτω gallery θα μάθεις αναλυτικά πώς ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιείς τη μάσκα αργίλου! Έτσι, από εδώ και στο εξής δεν θα ταλαιπωρήσεις ποτέ ξανά την επιδερμίδα του προσώπου σου.

Διάβασε ακόμα: Τα cool χτενίσματα της Μαριέττας Χρουσαλά μπορείς να τα αντιγράψεις κι εσύ


Πηγή