Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Να τι συμβαίνει αν κόβεις τα νύχια σου πάρα πολύ κοντά

Ένα από τα μεγαλύτερα nail trends του τελευταίου έτους είναι τα κοντά νύχια. Τα κοντά νύχια είναι elegant, είναι πολύ βολικά για την καθημερινότητά μας και, βέβαια, δεν υστερούν σε τίποτα από τα μακριά. Κι αυτό, γιατί μπορούμε άνετα και με κοντά νύχια να δοκιμάσουμε πολλά και διαφορετικά nail art.

Εκτός αυτού, είναι απόλυτα υγιές να κόβουμε συχνά και αρκετά κοντά τα νύχια μας. Όχι, βέβαια, και να το παρακάνουμε! Τι εννοούμε; Πως ναι! Σίγουρα πρέπει να κόβεις συχνά τα νύχια σου, όμως αν τα κόβεις πολύ, πολύ κοντά και κάθε τρεις και λίγο μόνο κακό μπορείς να προκαλέσεις. Αυτό, τουλάχιστον, συμπεραίνει πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας.

Για την ακρίβεια, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου δημιούργησαν μέχρι και εξισώσεις για να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα για το πόσο συχνά πρέπει να κόβονται τα νύχια, ενώ εξήγησαν και γιατί τα νύχια δεν πρέπει να κόβονται πολύ, πολύ κοντά.

Photo credit: @megs_nails_los

Ποια ήταν η τελική διαπίστωσή τους; Πως το πιο υγιές και ασφαλές είναι να κόβουμε τα νύχια των χεριών μας μία φορά την εβδομάδα, ενώ τα νύχια των ποδιών μας μερικές φορές μέσα στον μήνα μιας και αναπτύσσονται βραδύτερα. Κι όλα αυτά, γιατί αν τα αφήσουμε απεριποίητα για περισσότερο καιρό, είναι πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια και βρωμιά και κατ’ επέκταση κάποια μόλυνση. Το ίδιο, όμως, μπορεί να συμβεί και αν κόβουμε πολύ, πολύ κοντά τα νύχια μας.

Περισσότερα θα καταλάβεις στην παρακάτω gallery, ενώ θα μάθεις και ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κόψεις τα νύχια σου. Ναι, υπάρχει και η σωστή στιγμή να γίνει αυτό το beauty treatment!

Cover photo: @betina_goldstein

Διάβασε ακόμα: Κι όμως! Η κίτρινη σκιά μπορεί να σε κάνει και πιο όμορφη και πιο… αισιόδοξη


Πηγή