Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ξέρεις πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για την επιδερμίδα σου; Ώρα να μάθεις!

Δεδομένου ότι, το σώμα μας αποτελείται παραπάνω από 50% νερό, καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για όλο σου το σώμα γενικά. Ειδικότερα, έχοντας και πάλι ως δεδομένο πως το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, μπορείς να αντιληφθείς πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για την επιδερμίδα. Ωστόσο, ελάχιστο από το νερό που πίνεις φτάνει στο δέρμα σου. Τα βασικά σου όργανα έχουν προτεραιότητα στην ενυδάτωση και έτσι, τα τρία ποτήρια νερό που μπορεί να πίνεις την ημέρα, καταλαβαίνεις πως δεν αρκούν για να ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου. Καταλήγεις λοιπόν με δέρμα λίγο πιο θαμπό, λιγότερο λαμπερό, ευάλωτο στα σημάδια της γήρανσης… Κάπου εδώ λοιπόν, έρχονται τα ενυδατικά προϊόντα για να σώσουν την κατάσταση!

Δεν «φωνάζουμε» για την ενυδάτωση, εδώ στο beauty department, απλά γιατί είμαστε αυταρχικές. Δεν είναι απλά απαραίτητη, επιβάλλεται αν αυτό που θέλεις είναι επιδερμίδα υγιή, λαμπερή και νεανική. Παλαιότερα, όταν μιλούσαμε για την ενυδάτωση, αναφερόμασταν στις κρέμες ημέρας, νύχτας και στην κρέμα ματιών. Ζούμε όμως στο 2019 και οι επιλογές στην ενυδάτωση είναι πολλές. Η ενυδάτωση ξεκινά από τον καθαρισμό και συνεχίζεται σε πολλά ακόμη βήματα. Πρώτα ήρθαν οι οροί, έπειτα ήρθαν οι μάσκες και πλέον, χάρη στην κορεάτικη επιρροή, έχουμε 7 διαφορετικά βήματα περιποίησης, τα οποία βασίζονται στο layering των προϊόντων και περιστρέφονται γύρω από την ενυδάτωση. Αλλά ας μιλήσουμε αναλυτικότερα για τα K–Beauty βήματα που είναι τόσο σημαντικά για την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

4 copy

O καθαρισμός           
Είναι α-πα-ραί-τη-τος όμως, αν δεν τον κάνεις με το σωστό προϊόν, μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα σου. Πολλά σαπούνια έχουν την τάση να αφαιρούν βίαια τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα και, σε περίπτωση που δεν το ήξερες, αυτή η λιπαρότητα δεν είναι εχθρός αλλά φίλος της επιδερμίδας. Χρειάζεσαι λοιπόν ένα σαπούνι απαλό, που να περιέχει ενυδατικούς παράγοντες και που να μην διαταράσσει την ισορροπία της επιδερμίδας. Το δικό μας αγαπημένο είναι το Back To Pure Daily Foaming Gel Cleanser των Thank You Farmer. Αφαιρεί ομαλά τους ρύπους και το υπερβολικό σμήγμα, προσφέροντας ενυδάτωση και αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και χωρίς αίσθηση τραβήγματος.

2 copy

Η τόνωση
Είναι το βήμα που απομακρύνει τυχόν υπολείμματα σαπουνιού αλλά παράλληλα, είναι και σαν ένα «ποτήρι νερό» για την επιδερμίδα. Οι ενυδατικές, τονωτικές λοσιόν προετοιμάζουν την επιδερμίδα για να δεχτεί τα υπόλοιπα προϊόντα και είναι το βήμα που κάνει τη διαφορά. Προσοχή όμως! Λοσιόν από λοσιόν διαφέρει και η αγορά είναι γεμάτη με προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ και… αφυδατώνουν το δέρμα, αντί να ενισχύσουν την ενυδάτωσή του. Πρέπει, λοιπόν, να επιλέξεις έξυπνα και το πιο «έξυπνο» ενυδατικό προϊόν είναι το True Water Deep Toner των Thank You Farmer. Πρόκειται για μία τονωτική λοσιόν που ενυδατώνει και ρυθμίζει το pH της επιδερμίδας χωρίς να αφαιρεί την πολύτιμη υγρασίας της. Επιπλέον έχει μοναδική υφή ενώ αφήνει την αίσθηση δροσιάς.

5

Το essence
Είναι το βήμα που κάνει τη διαφορά στην περιποίηση. Βλέπεις, το essence είναι ένα προϊόν που ακροβατεί ανάμεσα στην τονωτική λοσιόν και τον ορό και προετοιμάζει την επιδερμίδα για να δεχτεί την περεταίρω ενυδάτωση από τα λοιπά προϊόντα. Γιατί είναι σημαντικό; Γιατί αν το δέρμα σου απορροφά το 80% της υγρασίας από τον ορό και την κρέμα που του βάζεις, με το essence η απορρόφηση φτάνει στο 100%! Παραδοσιακά, τα essences είναι υδαρά προϊόντα που εφαρμόζονται με τις παλάμες ωστόσο, τα Thank You Farmer έκαναν τη ζωή μας ευκολότερη εισάγοντας το essence σε μία τέλεια sheet mask! Η True Water Deep Cotton Mask των Thank You Farmer είναι μία μάσκα από 100% βαμβάκι εμποτισμένη με πολύτιμο, ενυδατικό essence. Εξασφαλίζει τη μέγιστη απορρόφηση των προϊόντων ενυδάτωσης και είναι το τέλειο βήμα πριν από το μακιγιάζ.

8

Ο ορός
Για τους ορούς γνωρίζεις ήδη, δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε αναλυτικά. Είναι τα προϊόντα που περιέχουν δραστικά συστατικά σε μεγάλη συγκέντρωση και έτσι λειτουργούν πιο εντατικά. Θα τονίσουμε ωστόσο, το πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή ορού. Βλέπεις, τα μόρια του ορού πρέπει να είναι μικρά για να εισχωρήσουν σε βάθος και να δράσουν εντατικά, ενυδατώνοντας το δέρμα. Δικός μας αγαπημένος είναι ο True Water Deep Serum των Thank You Farmer που εισχωρεί σε μεγάλο βάθος, ενυδατώνει άμεσα καθώς περιέχει υαλουρονικό οξύ και δεν αφήνει την κολλώδη αίσθηση που τόσο μισείς. Χρησιμοποίησέ το πρωί βράδυ ταμποναριστά στην επιδερμίδα σου, όπως κάνουν οι κορεάτισσες!

3 copy

Το γαλάκτωμα
Όχι, δεν κάναμε λάθος… Δεν αναφερόμαστε σε γαλάκτωμα καθαρισμού, αλλά σε ενυδατικό γαλάκτωμα. Είναι μία νέα κατηγορία στην ενυδάτωση και πολύ σημαντική. Το γαλάκτωμα βλέπεις, δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που «θωρακίζει» την ενυδάτωση που ήδη έχεις προσφέρει ενώ «ανοίγει το δρόμο» για την ενυδατική σου κρέμα. Το γαλάκτωμα που αγαπήσαμε δεν είναι άλλο από το True Water Deep Emulsion των Thank You Farmer με καινοτόμα σύνθεση και αναζωογονητική μυρωδιά…. Είναι πανάλαφρο και αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο και απαλό, σαν να έχεις ακουμπήσει το πρόσωπό σου σε σύννεφο! #truestory

l

Η ενυδατική
Η ενυδατική κρέμα δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι το «σφράγισμα» της ενυδάτωσης και η επιλογή της εξαρτάται κυρίως από τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν έχεις λιπαρή προς μεικτή επιδερμίδα, πρέπει να επιλέξεις μία ελαφριά υφή τζελ σαν τη True Water Light Gel Cream των Thank You Farmer με τέλεια μυρωδιά βερίκοκου ενώ η αλόη που περιέχει σίγουρα θα καταπραΰνει την επιδερμίδα σου. Αν πάλι το δέρμα σου είναι ξηρό ή/και έντονα αφυδατωμένο, τότε μία πιο πλούσια κρέμα όπως η True Water Deep Cream της Thank You Farmer, με την λαχταριστή υφή μελιού, είναι η επιλογή για εσένα.

1 copy

Ναι, η ενυδάτωση χρειάζεται επιμέλεια και πολλά βήματα όμως… πριν γκρινιάξεις, μάθε πως για όλα τα παραπάνω, συνολικά, θα χρειαστείς λίγα μόλις λεπτά. Σε αυτά τα λεπτά, με τα σωστά προϊόντα, το δέρμα σου μπορεί να αποκτήσει την ενυδάτωση που χρειάζεται και να δείχνει πιο υγιές από ποτέ, όποια και αν είναι η ηλικία σου! Επισκέψου, λοιπόν, το κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο για να αποκτήσεις τα νέα αγαπημένα μας Thank You Farmer προϊόντα, «αγκάλιασε» την κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς και δες την αλλαγή στο δέρμα σου να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου.


Πηγή