Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ξέρεις πώς να διαλέξεις τον ορό που πραγματικά χρειάζεσαι; Σήμερα θα μάθεις!

Οι οροί προσώπου είναι οι… «superheroes» της περιποίησης της επιδερμίδας μας και δίκαια. Περιέχουν πολύ συμπυκνωμένα, πολύτιμα συστατικά για την εντατική αντιμετώπιση και πρόληψη προβλημάτων και για αυτό το λόγο, οι τιμές τους διαφέρουν από τις κρέμες όπως και η σύστασή τους. Οι οροί είναι πιο υδαροί και πιο ακριβοί ενώ οι κρέμες πιο πλούσιες και οικονομικές. Μπορεί λοιπόν οι τιμές των ορών να σε τρομάζουν λίγο όμως, αν θέλεις πραγματικά αποτελέσματα, είναι η απάντηση που ψάχνεις. Πως θα διαλέξεις τον σωστό; Πρέπει να αρχίσεις να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις! Η ερώτηση «Ποιος είναι ένας καλός ορός» είναι άκυρη γιατί πρέπει να βρεις έναν καλό ορό για το πρόβλημά σου, όχι έναν καλό ορό γενικά. Γι΄ αυτό σήμερα θα μιλήσουμε ειδικότερα για τρία συγκεκριμένα πράγματα που μας απασχολούν όλες όσον αφορά την επιδερμίδα μας και θα σου εξηγήσουμε πως θα διαλέξεις έναν ορό που να αντιμετωπίζει αυτά ακριβώς! Έχουμε και λέμε….

Ανάγκη: Ενυδάτωση
Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για την υγεία της επιδερμίδας σου και αυτό το έχουμε πει χιλιάδες φορές. Οι ενυδατικοί οροί λοιπόν είναι πολύ αποτελεσματικοί και ιδιαίτερα εκείνοι που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Τα μόρια του υαλουρονικού οξέος συγκρατούν πολλές φορές το βάρος τους σε υγρασία και τη διοχετεύουν στο δέρμα. Πρόσεξε όμως, πρέπει να διαλέξεις έναν ορό που περιέχει υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους αν θέλεις πραγματικά αποτελέσματα. Όσο πιο χαμηλό είναι το μοριακό βάρος, τόσο πιο βαθιά φτάνει η ενυδάτωση στο δέρμα σου και πιο εμφανή γίνονται τα αποτελέσματα. Οι δικοί μας αγαπημένοι είναι ο Vichy, Aqualia Thermal Serum και ο CerAve, Hydrating Hyaluronic Acid Serum. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή τα αποτελέσματα είναι εμφανή και μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις πρωί και βράδυ ακόμα και αν είσαι μόλις 20!

2

Ανάγκη: Λάμψη
Πολλά πράγματα συμβάλλουν στη θαμπή επιδερμίδα και το κάπνισμα, ο ήλιος, η κακή διατροφή και η έλλειψη ύπνου είναι μόλις λίγα από αυτά. Ο ορός που χρειάζεσαι λοιπόν είναι ένας αντιοξειδωτικός και συγκεκριμένα ένας που να περιέχει βιταμίνη C. Για τις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C έχουμε μιλήσει αρκετές φορές άρα ίσως ήδη ξέρεις πως είναι πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που προλαμβάνει αλλά και εξουδετερώνει τη θαμπή όψη της επιδερμίδας. Προστατεύοντας το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες, η βιταμίνη C το βοηθά να λάμψει περισσότερο από ποτέ και οι αγαπημένοι μας οροί με βιταμίνη C είναι ο La Roche Posay, Pure Vitamin C10 και ο Korres, Wild Rose Vitamin C Serum Για Λαμψη & Πρωτες Ρυτιδες. Και οι δύο περιέχουν σταθερές φόρμουλα που εξασφαλίζουν την μέγιστη απορρόφηση της βιταμίνης από την επιδερμίδα και είναι ιδανικοί για χρήση το πρωί κάτω από το αντηλιακό σου σε κάθε ηλικία.

3

Ανάγκη: Αντιγήρανση
Αν έχεις περάσει τα 25 τότε οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι ένα πρόβλημα που σε απασχολεί και οι οροί είναι η απάντηση σε αυτό αλλά μην μπερδεύεσαι! Οι οροί θα επιβραδύνουν το πέρασμα του χρόνου από την επιδερμίδα σου αλλά δεν θα τον σταματήσουν ούτε και θα τον γυρίσουν πίσω. Όσο νωρίτερα ξεκινήσεις λοιπόν τόσο το καλύτερο. Οι οροί που πρέπει να αναζητήσεις είναι ανάπλασης και επανόρθωσης (τα συστατικά τους μπορεί να είναι δεκάδες) και αυτοί οι οροί φοριούνται το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα θέτει σε λειτουργία τους φυσικούς μηχανισμούς επανόρθωσης που ήδη έχει και χρησιμοποιώντας έναν ορό επανόρθωσης και ανάπλασης το βράδυ βοηθάς τη διαδικασία να υπερδιπλασιάσει το αποτέλεσμα. Οι δικοί μας αγαπημένοι και με αποδεδειγμένα αποτελέσματα οροί είναι ο Estee Lauder, Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex IΙ και ο Kiehl’s, Midnight Recovery Concentrate. Και οι δύο έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές και προσυπογράφουμε την αποτελεσματικότητά τους γιατί θα τους βρεις στο μπάνιο μας.

Διάβασε ακόμα: Το δέρμα σου αλλάζει μετά τα 30. Διάβασε τι ακριβώς συμβαίνει και τι μπορείς να κάνεις για αυτό

 


Πηγή