Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ξέχνα το υαλουρονικό οξύ! Ένα νέο συστατικό προσφέρει την απόλυτη ενυδάτωση

Το skincare είναι τάση στο χώρο της ομορφιάς εδώ και πολύ καιρό. Εκτός, όμως, από τάση είναι και μια ανάγκη της επιδερμίδας μας. Έχουμε πει πολλάκις εδώ ότι πρωί και βράδυ πρέπει να αφιερώνουμε μερικά λεπτά για να φροντίζουμε την επιδερμίδα με τα απαραίτητα προϊόντα, έτσι ώστε να παραμένει υγιής, νεανική και λαμπερή.

Ένα από τα συστατικά που είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο – κυρίως για την ενυδατική του δράση- είναι το υαλουρονικό οξύ. Τώρα, όμως, ένα νέο skincare συστατικό έρχεται για να πρωταγωνιστήσει στην καθημερινή ρουτίνα μας και δεν είναι άλλο από το πολυγλουταμικό οξύ. Ένα οξύ που είναι απίστευτα ενυδατικό και προσφέρει τέσσερις φορές περισσότερη υγρασία από το υαλουρονικό. Δηλαδή, βοηθά στη στεγανοποίηση της υγρασίας στο δέρμα, ενώ ενισχύει και την ελαστικότητά του. Ενυδατώνει βαθιά το δέρμα και μειώνει την εμφάνιση πόρων.

Το πολυγλουταμικό οξύ είναι, στην ουσία, ένα αμινοξύ, που δημιουργείται όταν πολλά μόρια γλουταμινικού οξέος συνδέονται μεταξύ τους. Παράγεται από βακτηριακή ζύμωση και βρίσκεται στο Nattō, ένα γιαπωνέζικο τρόφιμο κατασκευασμένο από ζυμωμένη σόγια.

Ποια είναι, όμως, η διαφορά του με το υαλουρονικό οξύ;

Σε αντίθεση με το υαλουρονικό, το πολυγλουταμικό οξύ δεν υπάρχει φυσικά στην επιδερμίδα μας. Ωστόσο, οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να συγκρατήσει δέκα φορές περισσότερο νερό στο δέρμα σε σύγκριση με το υαλουρονικό. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική χρήση του πολυγλουταμικού οξέος μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να παράξει περισσότερο υαλουρονικό οξύ. Αυτό που κάνει είναι να σχηματίζει ένα προστατευτικό προφίλ στο δέρμα εμποδίζοντάς το να προχωρήσει στην εξάτμιση του νερού. Όταν, όμως, το υαλουρονικό με το πολυγλουταμικό οξύ χρησιμοποιούνται μαζί στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μπορούν να αποτελέσουν την απόλυτη συνταγή για ενυδατωμένο δέρμα.

Σε ποιους τύπους επιδερμίδας απευθύνεται;

Κι αν αναρωτιέσαι για ποιους τύπους επιδερμίδας ενδείκνυται το συγκεκριμένο οξύ, η απάντηση θα σε χαροποιήσει: για όλους. Το πολυγλουταμικό οξύ είναι ιδανικό για κάθε επιδερμίδα. Ειδικά, όμως, αν διαθέτεις ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα θα το βρεις φανταστικό και θα λατρέψεις την ώθηση της ενυδάτωσης που δίνει.

acid 2

Πού θα βρεις το πολυγλουταμικό οξύ;

Το πολυγλουταμικό οξύ βρίσκεται κυρίως σε ορούς προσώπου, αλλά και σε toners ή αντηλιακά. Προς το παρόν δεν είναι ένα τόσο διαδεδομένο skincare προϊόν σε όλο τον κόσμο, αλλά αναμένουμε με μεγάλη αγωνία να το βλέπουμε σύντομα όλο και περισσότερο στην αγορά.

Διάβασε ακόμα: 5 κουρέματα που πρέπει να δοκιμάσεις αν έχεις πολύ πυκνά μαλλιά


Πηγή