Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας του Αμέθυστου και έχουμε τα πιο όμορφα #AmethystNails

Καλό μήνα girls! Ήρθε ο Φεβρουάριος, ο μικρός και… καυτός μήνας που είναι γεμάτος ανατροπές και ιστορίες. Ναι, είναι γεμάτος ιστορίες και σήμερα θα σου πούμε μία από αυτές. Βλέπεις, ο Φεβρουάριος έχει δική του, αντιπροσωπευτική πέτρα, τον Αμέθυστο. Ο αμέθυστος είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που λατρεύτηκε όμως ανά τους αιώνες και κάποια στιγμή κόστιζε ακριβότερα και από τα διαμάντια! Ήταν το «πετράδι της φωτιάς» και οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι που το «χάρισαν» στον Φεβρουάριο καθώς είναι ο μήνας που είχαν συνδέσει με τον Ποσειδώνα, το Θεό του νερού. Περίμενε όμως, δεν τελειώσαμε…

Αμέθυστος στην φυσική του μορφή

Ο Αμέθυστος είναι και η πέτρα του Αγίου Βαλεντίνου, του actual άγιου και γι᾽αυτό λέγεται και «πέτρα του επισκόπου». Είναι όμως και ο πολύτιμος λίθος που συμβολίζει την αγάπη. Φέρει την ενέργεια της φωτιάς και του πάθους, της δημιουργικότητας και της πνευματικής ανάτασης ενώ παράλληλα προωθεί τη λογική, την εγκράτεια αλλά και τη νηφαλιότητα. Το όνομά του όμως κρύβει την πιο ενδιαφέρουσα ιστορία… Σύμφωνα με την αρχαία Ρωμαϊκή μυθολογία, πήρε το όνομά του όταν ο Βάκχος, ο θεός του κρασιού, θύμωσε πολύ με μία προσβολή και αποφάσισε να πάρει εκδίκηση.

bacchus

Ο Βάκχος

Δήλωσε λοιπόν ότι, ο επόμενος άνθρωπος που θα γνωρίσει θα βρει το θάνατο από τις τίγρεις του. Ο άτυχος αυτός άνθρωπος ήταν μία πανέμορφη κοπέλα με το όνομα «Αμέθυστη» η οποία πήγαινε να λατρέψει τη Θεά Δήμητρα στο ναό της. Όταν είδε τα θηρία να τρέχουν κατά πάνω της, ζήτησε την προστασία της θεάς η οποία την μεταμόρφωσε σε έναν διάφανο κρύσταλλο. Ο Βάκχος, μετανιωμένος για τη σκληρότητα που είχε δείξει, έριξε τον χυμό από τα σταφύλια του πάνω από τον κρύσταλλο σαν φόρο τιμής και αυτός πήρε το βαθύ, μεθυστικό του μωβ χρώμα.

amethisti

Πίνακας με τον μύθο του Βάκχο, της Δήμητρας και της Αμέθυστου

Αγάπη, πάθος, ίντριγκα, αδικία αλλά και δικαιοσύνη, θάνατος, ζωή, ομορφιά αλλά και νηφαλιότητα, όλα κρύβονται μέσα στον αμέθυστο που λατρεύτηκε ακόμα και από την εκκλησία καθώς ιερείς τον φορούσαν γύρω από το λαιμό τους για να τους προστατεύει ώστε να μη «μεθύσουν» από τις γήινες απολαύσεις. Αν με ρωτάς, πιστεύω ότι απλά πρόκειται για ένα πανέμορφο πετράδι καθώς δεν έχω ακόμη ανέβει στο τρενάκι της τρέλας με τα πετράδια και τις ενέργειές τους. Βρίσκω επίσης ότι είναι πανέμορφο σχέδιο και χρώμα για το μανικιούρ σου.

night of violet

Το πολυτιμότερο δαχτυλίδι με αμέθυστο φτιαγμένο από τον οίκο Wallace Chan. Ονομάζεται Night of Violet και έχει επάνω του αμέθυστο 116 καρατίων.  

Γι᾽αυτό το πρώτο nailspiration  του Φεβρουαρίου, το αφιερώνω στον αμέθυστο και το όμορφο χρώμα του, τα μεθυστικά «νερά» του και σε προσκαλώ να πεις καλό μήνα χαζεύοντας τα παρακάτω nail art. Ποιος ξέρει, μπορεί να φέρουν πάθος, αγάπη και νηφαλιότητα στη ζωή σου αν πιστεύεις σε αυτά…

Διάβασε ακόμα: Sunday, lazy day! Γι᾽αυτό δες 20 όμορφα μανικιούρ όσο τεμπελιάζεις


Πηγή