Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πανάδες τέλος – 10 κρέμες και serum για να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σημάδια

Τα σημάδια στην επιδερμίδα όλες μας αγχώνουν. Και ποια δεν θέλει, άλλωστε, βελούδινο, λαμπερό και απαλό δέρμα; Γι’ αυτό ακριβώς και από νωρίς σπεύδουμε σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας – serum, κρέμες, μάσκες- ώστε να καταπολεμήσουμε όποιο ανεπιθύμητο σημάδι εμφανιστεί… από το πουθενά.

Μια μεγαλύτερη δυσκολία, ωστόσο, υπάρχει με τις πανάδες. Με αυτές τις κηλίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπό μας, μοιάζουν με στάμπες και οι οποίες δεν λένε να φύγουν με τίποτα.

Άσε το double και μάθε το triple cleansing! Το νέο skincare trend που βλέπεις παντού στο TikTok

Τι ακριβώς είναι οι πανάδες

Οι πανάδες είναι σημάδια του δέρματος, που δημιουργούνται όταν τα μελανοκύτταρα της επιδερμίδας δυσλειτουργούν και αυξάνεται η παραγωγή μελανίνης σε συγκεκριμένα σημεία. Τι προκαλεί αυτή τη δυσλειτουργία; Πολλά! Η έκθεση στον ήλιο, οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι φλεγμονές που προκαλεί η ακμή και -εννοείται- ο χρόνος.

via GIPHY

Οι κηλίδες αυτές, λοιπόν, εμφανίζονται εντελώς ξαφνικά. Δεν σε προειδοποιούν για το… σοκ που θα πάθεις βλέποντάς σε στον καθρέφτη. Οκ! Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα όσο ακούγονται. Όμως, μπορώ να καταλάβω ότι όπως ακριβώς περιποιείσαι το δέρμα σου για να αντιστέκεται στον χρόνο, άλλο τόσο θες να απαλλαγείς και από τις ενοχλητικές πανάδες. Το skincare έρχεται εδώ για να σε σώσει για ακόμα μια φορά.

Shopping time

Όπως ακριβώς φροντίζεις για την ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου σου, ώστε να είναι απαλή και λαμπερή, έτσι πρέπει να ασχολείσαι και με την εξάλειψη των πανάδων. Πώς γίνεται αυτό;

Σίγουρα θα φοράς καθημερινά – ναι και τον χειμώνα- αντηλιακή κρέμα, ώστε να προστατεύεσαι από τις «επιθέσεις» του ήλιου, όμως θα εντάξεις και στη ρουτίνα ομορφιάς σου μια κρέμα και ένα serum για πανάδες.

Ειδικά αν επιλέξεις μερικά από τα προϊόντα που θα βρεις στην παρακάτω gallery, να είσαι σίγουρη ότι θα βρεις το χαμόγελό σου και τη λάμψη της επιδερμίδας σου ξανά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Έλαια, αφροί και κρέμες καθαρισμού- Ποιο να επιλέξεις με βάση τον τύπο δέρματός σου (+15 για σένα)
  • #SkinMatters: Το serum oil θα αλλάξει την επιδερμίδα σου – Πώς θα το χρησιμοποιήσεις

Πηγή