Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Πανάδες: Όλα τα tips και τα προϊόντα για να τις αντιμετωπίσεις και να τις καλύψεις με μακιγιάζ

Για τις πανάδες έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες από εμάς και εντείνεται μετά το καλοκαίρι. Η έκθεση στον ήλιο βλέπεις, δεν είναι ό, τι καλύτερο για τις πανάδες αλλά το καλοκαίρι δεν μπορούμε (και δεν θέλουμε) να την αποφύγουμε.

Το αποτέλεσμα λοιπόν, είναι να εμφανίζονται στο πρόσωπό μας καφέ ή γκρι κηλίδες που, ενώ είναι χαριτωμένες σε πλάσματα σαν την κυρία Κάππα (το σκυλάκι μου) ή και τις τρισχαριτωμένες, καφέ αγελάδες, στο δικό μας πρόσωπο μοιάζουν με… βρωμιά!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Christina Chroni (@christinet0)

Εδώ σου μιλάω αναλυτικά για τις πανάδες

Έρχεται λοιπόν ο Σεπτέμβριος και ψάχνουμε τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε και κυρίως, να τις καλύψουμε μέχρι να εξαφανιστούν. Και τα δύο tasks είναι σχετικά δύσκολα. Δεν είναι ωστόσο ακατόρθωτα!

Σήμερα θα σε βοηθήσω να αντιμετωπίσεις τις κηλίδες και να τις καλύψεις μέχρι να αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα. Ας ξεκινήσουμε με την αντιμετώπιση.

Οι οροί-σύμμαχοι

Οι οροί ενάντια στις κηλίδες είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις αν δεν θέλεις να πας στον δερματολόγο σου. Οι παρακάτω που θα δεις είναι σούπερ αποτελεσματικοί και θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που θέλεις ΑΛΛΑ… Πρέπει να είσαι πολύ επιμελής.

Από αριστερά: NIVEA, CELLULAR LUMINOUS 630 ANTI DARK SPOT SERUM. DARPHIN, MELAPERFECT ANTI-DARK SPOTS PERFECTING TREATMENT. KIEHL’S, CLEARLY CORRECTIVE DARK SPOT SOLUTION. LA ROCHE-POSAY, PIGMENTCLAR SERUM. CAUDALIE, VINOPERFECT RADIANCE SERUM COMPLEXION CORRECTING.

Η βιταμίνη C είναι επίσης ένας πολύ καλός σύμμαχος. Διάβασε γιατί.

Αν τους χρησιμοποιείς καθημερινά και προστατεύεις την επιδερμίδα σου, θα αρχίσεις να βλέπεις αποτέλεσμα αλλά πολύ, πολύ σταδιακά. Ναι, χρειάζεται να είσαι και υπομονετική εκτός από επιμελής. Το θέμα όμως είναι ότι θα δεις το αποτέλεσμα οπότε hang in there. Και φτάνουμε στο δεύτερο θέμα μας….

Η προστασία

Για να μην εμφανιστούν περισσότερες πανάδες και να μην χειροτερέψουν αυτές που έχεις όσο τις αντιμετωπίζεις ΠΡΕΠΕΙ να φοράς καθημερινά αντηλιακό. Ναι και τον χειμώνα. Πάντα, ακόμα και με βροχή. Τα αγαπημένα μου είναι τα παρακάτω γιατί είναι πολύ ελαφριά και μπορείς να κάνεις τέλειο μακιγιάζ από πάνω.

SKOURES KILIDES PANADES KALIPSI ANTIMETOPISI ANTILIAKA

Από αριστερά: KORRES, ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ-GEL ΠΡΟΣΩΠΟΥ + ΜΑΤΙΩΝ SPF50. NIVEA SUN, UV FACE ANTI-AGE CREAM SPF50. FREZYDERM, ACTIVE SUN SCREEN FACE FLUID SPF50+. APIVITA, BEE SUN SAFE ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΡΕΜΑ-GEL ΠΡΟΣΩΠΟΥ SPF30.

Διάβασε και για τη ρετινόλη, σε αφορά

Αφού μιλήσαμε για την αντιμετώπιση και την πρόληψη των πανάδων, ήρθε η ώρα για την κάλυψη. Τα βήματα είναι απλά:

  1. Διόρθωση χρώματος
  2. Καμουφλάζ
  3. Σταθεροποίηση.

SKOURES KILIDES PANADES KALIPSI ANTIMETOPISI 2

Τα διορθωτικά ή αλλιώς color correctors είναι τα χρωματιστά κονσίλερ και αυτά που θα δημιουργήσουν έναν ομοιόμορφο καμβά στο πρόσωπό σου. Ν προσπαθήσεις να βάλεις απευθείας επάνω στις πανάδες κονσίλερ, θα κάνεις μία τρύπα στο νερό.

Καθώς υπάρχει διχρωμία, και η κάλυψη θα έχει διχρωμία. Θα βάλεις λοιπόν ένα ροδακινί κονσίλερ επάνω στην πανάδα σου για να εξομαλύνεις το χρώμα. Έπειτα θα βάλεις κονσίλερ και θα σταθεροποιήσεις με πούδρα ή σπρέι.

Στην παρακάτω gallery, θα βρεις 2 αγαπημένες παλέτες με correctors, 4 αγαπημένα και σούπερ αποτελεσματικά κονσίλερ καθώς και 1 πούδρα αλλά και ένα σπρέι για να διαλέξεις πώς θα σταθεροποιήσεις το καμουφλάζ σου.

Enjoy!




Πηγή