Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Πείραξες τα ανεπιθύμητα σπυράκια σου; Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα

Όλες οι γυναίκες επιθυμούν ένα καθαρό, υγιές και λαμπερό πρόσωπο. Οι περισσότερες χρησιμοποιούν διάφορα προϊόντα που υπόσχονται όμορφη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Αρκετές φορές όμως εξαιτίας της περιόδου, ορμονικών διαταραχών ή άλλων αιτιών ερχόμαστε αντιμέτωπες με κάποια ανεπιθύμητα δερματικά ξεσπάσματα.

Δεν είναι λίγες αυτές που πάνω στην απελπισία τους επιχειρούν να σπάσουν τα σπυράκια νομίζοντας ότι κάνουν το σωστό, χωρίς να γνωρίζουν πως αυτή η κίνηση έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Ένας από τους βασικούς κανόνες περιποίησης αναφέρει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα πειράζεις όσο επίμονα κι αν θες να απαλλαγείς από αυτά.

Την ώρα που αρκετές γυναίκες έχουν αυτοέλεγχο και αποφεύγουν να πειράζουν το πρόσωπό τους, κάποιες άλλες δεν μπορούν με τίποτα να συγκρατηθούν και πέφτουν στη παγίδα. Αν έκανες κι εσύ το λάθος να σπάσεις τα σπυράκια σου, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Έχουμε βρει 5 λύσεις που θα σε συμβουλεύαμε να δοκιμάσεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα αυτό.

1) Καθάρισε απαλά την περιοχή

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσεις τη πληγείσα περιοχή και ο καλύτερος τρόπος είναι με τη βοήθεια ενός απαλού καθαριστικού προσώπου που δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες. Έτσι θα αποφύγεις την εξάπλωση της μόλυνσης και δεν θα δημιουργήσεις περαιτέρω πρόβλημα στην επιδερμίδα σου.

2) Χρησιμοποίησε πάγο για να μειώσεις τη φλεγμονή

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ο πάγος δεν είναι λύση μόνο για τους μώλωπες αλλά μπορεί να μειώσει αισθητά τη φλεγμονή που δημιουργήθηκε όταν έσπασες τα σπυράκια σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις μερικά παγάκια, να τα τυλίξεις σε μια λεπτή πετσέτα και να εφαρμόσεις στα προβληματικά σημεία.

3) Μην συνεχίζεις να σπας τα σπυράκια σου

Πρόκειται για το no1 λάθος. Το μόνο που θα καταφέρεις πειράζοντας τα σπυριά σου είναι να αποκτήσεις ακόμη περισσότερα. Απόφυγε να αγγίζεις το πρόσωπό σου με βρώμικα χέρια και άφησέ τα να επουλωθούν μόνα τους.

4) Μην αμελείς το αντηλιακό

Προτίμησε ένα αντηλιακό προσώπου με μεγάλο δείκτη προστασίας ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμό ή κάψιμο από τον ήλιο στις ανοιχτές πληγές.

5) Δοκίμασε κάποιο φαρμακευτικό προϊόν

Συμβουλεύσου τον δερματολόγο ή τον φαρμακοποιό σου για να σου δώσει κάποιο κατάλληλο σκεύασμα. Υπάρχουν διάφορες κρέμες που δρουν άμεσα ενάντια στα σπυράκια.

 


Πηγή