Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πεντικιούρ: Με αυτά τα 10 πολύτιμα tips θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε όλες τις διακοπές σου!

Μπορεί να ανυπομονείς να βυθίσεις τα πόδια σου στην άμμο, όμως όσο κι αν δε θέλω να σου κατραστρέψω το καλοκαιρινό όνειρο, δεν νομίζω να είναι από τα καλύτερά σου να κυκλοφορείς με μισοκατεστραμμένο πεντικιούρ στο νησί (πόσο μάλλον να ψάχνεις μέσα Αυγούστου nail salon). Όχι προς Θεού… δεν εννοώ να κυκλοφορείς με δύο σακούλες στα πόδια όλο το καλοκαίρι, αλλά να προσέξεις προκειμένου να έχεις…  ένα άψογο πεντικιούρ σε όλες τις διακοπές σου!  

Πώς θα το πετύχεις; Με τα παρακάτω 10 πολύτιμα tips!

 

 

1. Τα απαραίτητα εργαλεία: Επένδυσε σε ένα καινούργιο, καλής ποιότητας βερνίκι. Όσο πιο παλιά ή φθηνή είναι η φόρμουλα του βερνικιού, τόσο πιο εύκολο είναι να ξεφλουδίσει μέσα στις πρώτες μέρες. Επίσης, πλέον μπορείς να επενδύσεις σε βερνίκια που έχουν ημιμόνιμο αποτέλεσμα (aka μεγαλύτερη διάρκεια).

2. Η σωστή αρχή: Όπως και στο μανικιούρ, η εφαρμογή βάσης είναι από τα απαραίτητα must της όλης διαδικασίας, μιας και δημιουργεί την κατάλληλη βάση στα νύχια προκειμένου να υποδεχτούν το βερνίκι.

3. Προσοχή στο νερό: Απόφυγε να μουλιάζεις τα νύχια σου πριν τα βάψεις. Αντίθετα, φρόντισε να είναι στεγνά, ματ και εντελώς καθαρά στην επιφάνειά τους. Γι αυτό μπορείς να τα περάσεις με ασετόν πριν ξεκινήσεις το πεντικιούρ σου.

4. Top μυστικό: Μην ξεχάσεις στο τέλος να εφαρμόσεις το topcoat. Αυτό θα κρατήσει ανέπαφο και λαμπερό το χρώμα στο πεντικιούρ σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

5. Top-tip: Αν θέλεις να εξασφαλίσεις ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο pedi σου ή να φρεσκάρεις τη λάμψη του, άπλωνε topcoat κάθε δύο μέρες στα νύχια σου.

06aa84720b24797c093759bcd66d49b8

6. Στα πιο «επιρρεπή» σημεία: Οι άκρες είναι από τα πρώτα σημεία που αρχίζουν να ξεφλουδίζουν γεγονός που μεταφράζεται σε: Αν θέλεις το πεντικιούρ να διαρκέσει περισσότερο φρόντισέ τες! 

7.Μην είσαι ανυπόμονη: Μπορεί να έβαψες μόλις τα νύχια σου , αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να δώσεις τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να «κλειδώσει» το χρώμα πάνω τους. Η έκθεση σε οποιαδήποτε μορφής υγρασία για τις επόμενες 7-8 ώρες μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του pedi σου!

8. Προστασία- Ωραία εικόνα: Εκτός από το να διατηρήσεις το χρώμα του pedi σου αναλλοίωτο, δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως η σωστή ενυδάτωση (ναι μιλάω για τις παρονυχίδες) είναι εξίσου σημαντική. Φρόντισε λοιπόν, να απλώνεις ένα λαδάκι πάνω τους (aka στο δέρμα γύρω από τα νύχια σου) ώστε να παραμένει ενυδατωμένη η περιοχή χωρίς άγριες ή ξηρές παρονυχίδες

19598817 1574827185868813 286404599727275721 n

9. Η ώρα των παπουτσιών: Απόφυγε να φοράς συνέχεια «κλειστά» παπούτσια πόσο μάλλον αμέσως μετά το πεντικιούρ σου. Εξάλλου καλοκαίρι είναι, και αν δε βάλεις τώρα τα σανδάλια σου, πότε θα το κάνεις;

10. Η συνολική εικόνα: Μη ξεχνάς να κάνεις απολέπιση μετά το ντους μερικές φορές την εβδομάδα με μία ελαφρόπετρα ή λίμα ποδιών στα πέλματά σου, προκειμένου να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, μειώνοντας τα σκληρά σημεία των ποδιών και κάνοντας πιο ωραία τη συνολική εικόνα τους. Προσοχή μην χρησιμοποιήσεις ξυράφι!

 

Εξωτερική φωτό: Σανδάλια by Sandalista


Πηγή