Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους μπλε, πράσινους και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Σίγουρα για να πάτησες κλικ και να μπήκες μέσα στο άρθρο έχεις μεγάλη απορία να μάθεις τι πραγματικά είναι αυτοί οι διαφορετικών αποχρώσεων κύκλοι κάτω από τα μάτια. Μέχρι τώρα ήξερες τους συνηθισμένους «μαύρους κύκλους» τους οποίους θέλουμε διακαώς όλες οι γυναίκες να καλύψουμε και να εξαλείψουμε.

Ωστόσο, αυτά τα ενοχλητικά σημάδια κάτω από τα μάτια δεν είναι ουσιαστικά μόνο μαύρα. Ναι! Υπάρχουν μαύροι, μπλε και πράσινοι κύκλοι, που με την πρώτη ματιά δεν αναγνωρίζονται. Έχουμε μάθει πάντα να μιλάμε για μαύρους κύκλους αποκλειστικά και μόνο, αλλά τελικά… δεν υπάρχουν μόνο αυτοί.

Οι έντονοι μαύροι κύκλοι είναι μια κατηγορία και αφορούν εκείνα τα σημάδια και τις σκιές κάτω από τα μάτια που οφείλονται σε έντονη κούραση, σε αϋπνία, σε κληρονομικότητα, σε ταλαιπωρία και αφυδάτωση του οργανισμού. Για σκέψου… Δεν έχουν υπάρξει φορές που εξάντλησες τον οργανισμό σου, που δεν ήπιες πολύ νερό ή έφαγες ανθυγιεινά και τελικά είδες ξαφνικά στον καθρέφτη σου μαύρους κύκλους; Ε, ναι, αυτοί είναι οι original μαύροι κύκλοι.

Οι μπλε και οι πράσινοι είναι κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό. Στην ουσία, μπλε και πράσινοι κύκλοι παρατηρούνται σε όσους ανθρώπους έχουν πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, αλλά και πολύ λεπτό δέρμα, χωρίς υποδόριο λίπος στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Επειδή, λοιπόν, το δέρμα είναι τόσο λεπτό σε αυτό το σημείο, και οι φλέβες είναι πιο ορατές.

Αυτό σημαίνει πως έχεις μπλε κύκλους αν ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι ψυχρός, ενώ έχεις πράσινους κύκλους αν έχεις θερμό τόνο επιδερμίδας. Συμβαίνει, δηλαδή, το ίδιο ακριβώς με τα χέρια και τις φλέβες σου.

Είναι απόλυτα κατανοητό, λοιπόν, ότι αυτού του είδους οι κύκλοι κάτω από τα μάτια δεν θα φύγουν οριστικά ποτέ. Έτσι γεννήθηκες και οι κύκλοι αυτοί θα σε ακολουθούν για πάντα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους καλύπτεις με το κατάλληλο concealer και να ενυδατώνεις την περιοχή με μια κρέμα ματιών. Αντίθετα, οι έντονοι μαύροι κύκλοι της εξάντλησης μπορούν να εξαλειφθούν σιγά-σιγά και στην παρακάτω gallery θα δεις τους τρόπους.

Διάβασε ακόμα: Η Chrissy Teigen συνδύασε τις δύο πιο hot τάσεις της άνοιξης στο μανικιούρ της


Πηγή