Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χτενίζεις τα μαλλιά σου;

Μπορεί να αναρωτιέσαι πώς θα βελτιώσεις την ποιότητα των μαλλιών σου, πώς η τρίχα θα πάψει να σπάει τόσο εύκολα ή πώς θα καταφέρεις να μην έχεις πια ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αντί να αναζητήσεις αμέσως τα αναγκαία προϊόντα στο supermarket ή σε καταστήματα καλλυντικών και κομμωτήρια, έχεις σκεφτεί ότι ο τρόπος με τον οποίο τα χτενίζεις μπορεί να τα φθείρει;

Επειδή ο τρόπος με τον οποίο χτενίζουμε τα μαλλιά μας, αλλά και η συχνότητα, παίζουν σημαντικό ρόλο για την υγεία της τρίχας, παρακάτω σού αποκαλύπτουμε μερικά μυστικά για να μην κάνεις ποτέ ξανά λάθος κατά τη διάρκεια που τα βουρτσίζεις.

Μη χτενίζεις τα μαλλιά σου περισσότερες φορές από όσο χρειάζεται

Δεν ισχύει ότι πρέπει να χτενίζεσαι 100 φορές τη μέρα για να έχεις λαμπερά μαλλιά. Αντιθέτως, όσο περισσότερες φορές τα βουρτσίζεις τόσο περισσότερο τα καταστρέφεις με αποτέλεσμα να σπάει η τρίχα.

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου ή μια τσατσάρα, όταν ακόμα είναι νωπά

Για σγουρά και κυματιστά μαλλιά η καλύτερη λύση είναι τα δάχτυλα των χεριών. Ξεκίνα από τις ρίζες κατεβάζοντας σιγά σιγά τα δάχτυλα προς τις άκρες και έτσι με απαλές κινήσεις θα τα ξεμπερδέψεις πολύ εύκολα. Αντί για τα δάχτυλα, χρησιμοποίησε μια τσατσάρα με αραιά δόντια.

Χτένισε τα ίσια μαλλιά σου χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε βούρτσα

Κάθε τύπος βούρτσας μπορεί να λειτουργήσει όταν έχεις ίσια μαλλιά! Πιάσε μια μεγάλη στρογγυλή, όταν θέλεις να δώσεις όγκο, ή μια πιο λεπτή χτένα όταν θέλεις ένα πιο απαλό και ήπιο look!

wavy

Photo:@laurie.makeupartist

Απόφυγε το βούρτσισμα των κυματιστών μαλλιών όταν στεγνώσουν

Όταν η διαδικασία στεγνώματος ξεκινήσει, καλύτερα, άσε στην άκρη τις βούρτσες! Όταν η χτένα έρθει σε επαφή με τυχόν κόμπους, η τρίχα θα σπάσει, καθώς είναι στεγνή και έχει χάσει την ελαστικότητά της. Αν παρ’ όλα αυτά θέλεις να χτενίσεις τα μαλλιά σου, προτιμήστε μια ξύλινη χτένα, ειδική για σγουρά, κυματιστά ή ευαίσθητα μαλλιά!

Cover photo: @theknotdr

Διάβασε ακόμα: Θυμηθήκαμε τα ωραιότερα beauty looks των αγαπημένων Ελληνίδων celebrities (photos)

 
 

 


Πηγή