Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πριν σπάσεις εκείνο το σπυράκι που σε ενοχλεί, διάβασε εδώ…

Τα σπυράκια είναι ενοχλητικά, το ξέρουμε. Δεν υπάρχει κάτι που να μας πειράζει περισσότερο από ένα σπυράκι, όπου και αν βρίσκεται, και το μόνο που θέλουμε είναι να το σπάσουμε με μίσος. Όλες σκεφτόμαστε έτσι και όλες θέλουμε να το κάνουμε. Ακόμα χειρότερα, όλες το έχουμε κάνει και γι᾽αυτό οι ιστορίες τρόμου είναι πολλές.

Το πρώτο πράγμα ωστόσο που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε σε ένα σπυράκι είναι να το σπάσουμε. Δεν το λέει απλά ο δερματολόγος (αν και αυτόν θα ακούς και κανέναν άλλο) το λέμε και εμείς που έχουμε σπάσει σπυράκια, τα έχουμε μολύνει και έχουμε προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά στην επιδερμίδα μας.

Αν ένα σπυράκι είναι πολύ επίμονο ή αν εμφανιστούν και άλλα τότε η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να επισκεφθείς έναν δερματολόγο. Μόνο αυτός ξέρει τι συμβαίνει και μπορεί να σε κατευθύνει. Αν ωστόσο έχεις βγάλει ένα σπυράκι πριν αδιαθετήσεις τότε ίσως μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε.

Αν η επιδερμίδα σου δεν έχει πρόβλημα ακμής, τότε οι θεραπείες για τα σπυράκια που βρίσκεις στο φαρμακείο και τα καταστήματα καλλυντικών μπορούν να βοηθήσουν. Αν μη τι άλλο, μπορούν να σε κάνουν να το αφήσεις ήσυχο και να μην το σπάσεις. Τα συστατικά τους καταπολεμούν τα βακτήρια της ακμής και μειώνουν το πρήξιμο μαζί  με τον ερεθισμό.

Είναι μία καλή λύση αν θέλεις να ξεφορτωθείς ένα σπυράκι χωρίς να περιμένεις πολύ και η μόνη –αν μας ρωτάς- που επιτρέπεται. Επαναλαμβάνουμε όμως, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα σπυράκια τον έχει ο δερματολόγος και κανείς άλλος. Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω έχουμε τις καλύτερες και δοκιμασμένες SOS θεραπείες για σπυράκια σε περίπτωση ανάγκης!

Διάβασε ακόμα: 1+10 λόγοι για να χαμογελάς συνέχεια όσο είσαι μέσα στο σπίτι

 


Πηγή