Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πως θα εφαρμόσω τέλεια το foundation; Μας ρώτησες και απαντάμε!

Την περασμένη εβδομάδα σε ρωτήσαμε στα stories του account μας στο Instagram τι θα ήθελες να διαβάσεις/μάθεις/ρωτήσεις το beauty department σχετικά με την ομορφιά. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και η ερώτηση που είδαμε να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά ήταν το «πως θα φορέσω το foundation». Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) να έχεις κάνει ερωτήσεις σχετικά με το skincare αλλά –δεν θα στο κρύψω- και αυτή μου αρέσει. Η σωστή εφαρμογή του μεικάπ άλλωστε, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά και όχι το ίδιο το προϊόν από μόνο του. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να εφαρμόσει τέλεια το μεικάπ στο δέρμα σου και να μοιάζεις σα  να μην έχει φορέσει τίποτα; Αρχικά πρέπει να σταματήσεις να βιάζεσαι. Έπειτα, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα…

Βήμα 1ο Καθάρισε το δέρμα σου
Για να εφαρμόσει καλά το μεικάπ σου, η επιδερμίδα σου χρειάζεται να είναι καθαρή και φρέσκια συνεπώς ένας Mini καθαρισμός είναι απαραίτητος πριν βαφτείς. Μπορείς να σαπουνίσεις το πρόσωπό σου ή απλά να περάσεις λίγο νερό micellaire από την επιφάνειά του. Ό, τι και αν επιλέξεις είναι καλό αρκεί να το κάνεις!

China Fashion ham S16 019

Βήμα 2ο Ενυδάτωσέ το
Ένα από τα παράπονα που μας εξέφρασες είναι ότι το δέρμα σου φαίνεται ξηρό όταν φοράς το foundation. Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ σημαντικό άρα να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου μετά τον καθαρισμό και πριν ξεκινήσεις την εφαρμογή. Διάλεξε μία κρέμα που να ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου (λιπαρή, ξηρή, μεικτή, κανονική) και πέρασέ την κάνοντας λίγο μασάζ από όλο σου το πρόσωπο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Περίμενε 2-3 λεπτά πριν περάσεις το μεικάπ σου για να δώσεις χρόνο στην κρέμα να κάνει τη δουλειά της.

Aquilano e R ham S14 006

Βήμα 3ο Βάλε μεικάπ
Όταν λέμε βάλε εννοούμε να το περάσεις από το πρόσωπό  σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις με τα δάχτυλά σου ή με ένα πινέλο για μεικάπ. Αν επιλέξεις τα δάχτυλα,. Φρόντισε να έχεις πλύνει πολύ καλά τα χέρια σου και να κάνεις πολύ απαλές κινήσεις. Αν επιλέξεις το πινέλο και πάλι πρέπει να κάνεις απαλές κινήσεις αλλά και να πλύνεις το πινέλο αφού τελειώσεις. Άπλωσε το μεικάπ από το κέντρο του προσώπου και προς τα έξω, όχι από την αντίθετη φορά.

Bora Aksu ham F15 007

Βήμα 4ο Κάνε blending
Αν θέλεις αποτέλεσμα σούπερ φυσικό, δροσερό και φρέσκο πρέπει να χρησιμοποιήσεις είτε το beautyblender σου είτε ένα οποιοδήποτε σφουγγαράκι μακιγιάζ. Το σφουγγαράκι σου πρέπει να είναι ΒΡΕΓΜΕΝΟ και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΥΜΜΕΝΟ. Το γράφουμε με κεφαλαία γιατί είναι πολύ σημαντικό. Το στεγνό σφουγγαράκι δεν θα σου δώσει το εφέ που θέλεις. Αφού το βρέξεις και το στύψεις, άρχισε να ταμπονάρεις όλο σου το πρόσωπο για να δώσεις στην επιδερμίδα σου φυσικό τελείωμα.

Blumarine ham F15 001

Βήμα 5ο Σταθεροποίησε το αποτέλεσμα
Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, αν πιάνεις συνέχεια το πρόσωπό σου ή αν σκοπεύεις να χορέψεις όλο το βράδυ τότε πρέπει να σταθεροποιήσεις το μεικάπ σου για να μην… «μεταναστεύσει». Θα το κάνεις περνώντας λίγη διάφανη πούδρα από τα λιπαρά σημεία του προσώπου σου δηλαδή το μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι. ΜΗΝ το κάνεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα. Η πούδρα θα κάνει το δέρμα σου πιο ξηρό! Επίλεξε ένα setting spray που είναι ενυδατικό και κάνει την ίδια δουλειά.

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι τώρα: «Ωράια όλα αυτά αλλά τι μεικάπ να πάρω;». Έτσι θα σε αφήναμε; Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα δέκα αγαπημένα μας για κάθε ανάγκη!

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το χρώμα νυχιών που βλέπουμε καθημερινά στη Νέα Υόρκη




Πηγή