Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πόση ώρα μπορεί ο Κορονοϊός να «ζήσει» στα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης;

Αν είσαι μικροφοβική όπως εγώ τότε σίγουρα έχεις αναρωτηθεί αν ο Κορονοϊός μπορεί να ζήσει στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς. Σε καταλαβαίνω αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείς και τόσο. Θα σου εξηγήσω…

Αν είσαι θετική, αν δηλαδή έχεις κάνει το τεστ και έχεις όντως Κορονοϊό ή αν έχεις τα συμπτώματα (έστω και ελαφριά) τότε πρέπει να σταματήσεις έτσι κι αλλιώς να χρησιμοποιείς τα προϊόντα σου, να απομονωθείς και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ να μην τα μοιραστείς με κανέναν. Ωστόσο, ο Κορονοϊός δεν είναι βακτήριο και έτσι δεν θα ζήσει για πολύ στα προϊόντα σου.

photo @dirtyboygetsclean

Ο Κορονοϊός είναι… ιός και έτσι χρειάζεται ένα κύτταρο ξενιστή για να πολλαπλασιαστεί και να επιβιώσει. Αυτό σημαίνει πως, αν τα προϊόντα σου μείνουν αχρησιμοποίητα για 2 εβδομάδες, θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ξανά γιατί ο ιός θα έχει «πεθάνει». Τι γίνεται όμως αν δεν νοσείς και αν δεν έχεις συμπτώματα;

Αρχικά δεν πρέπει να μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου. Δεν πρέπει ποτέ να το κάνεις αλλά ακόμα περισσότερο τώρα. Δεύτερον, πρέπει να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου πριν χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε και κυρίως πριν τα βάλεις στο πρόσωπό σου. Τρίτον, μπορείς να κάνεις ένα… διάλειμμα και να μην τα χρησιμοποιείς για λίγο γιατί, όπως είπαμε, ο ιός δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ χωρίς κύτταρα ξενιστές.

dirtyboysgetclean 62040796 2295077950515438 5044806936309937335 n

photo @dirtyboygetsclean

Γενικά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και δεν πειράζει αν σε πουν παρανοϊκή (μου έχει συμβεί). Το better safe than sorry ισχύει τώρα περισσότερο από ποτέ και αν θέλεις να απολυμάνεις τα πάντα you go girl και θα σε βοηθήσουμε! Έρχονται αναλυτικές οδηγίες για το πως θα απολυμάνεις τα προϊόντα και τα εργαλεία σου και αν κάνεις ένα scroll στην ομορφιά θα δεις ήδη πολλά tutorials… απολύμανσης! Μην ανησυχείς λοιπόν, μείνε ασφαλής, μείνε σπίτι και όλα θα πάνε καλά!

cover hoto @dirtyboygetsclean

Διάβασε ακόμα: Εσύ ξέρεις πώς θα απολυμάνεις σωστά την οδοντόβουρτσά σου;

 


Πηγή