Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πόσο ασφαλές είναι το αποσμητικό που περιέχει αλουμίνιο;

Το αποσμητικό είναι απαραίτητο beauty item όλο τον χρόνο και πιο αναγκαίο από ποτέ τους καλοκαιρινούς μήνες. Δε γίνεται μόλις βγεις από το μπάνιο να μη βάλεις αποσμητικό στις μασχάλες. Είναι αυτό που δεν ξεχνάς ποτέ και αυτό που σε κάνει να μυρίζεις όμορφα όλη την ημέρα, ακόμα και τις στιγμές που έχεις ιδρώσει. Σκέψου μόνο πόσες φορές βρέθηκες στο λεωφορείο ή στο μετρό και θέλησες να έχεις ένα αποσμητικό μαζί σου, για να το… κάνεις δώρο στον διπλανό κύριο που μάλλον το είχε ξεχάσει προ πολλού στη ζωή του. Ξέρουμε, σε συναισθανόμαστε.

Εδώ και αρκετό καιρό, όμως, υπάρχει στον beauty χώρο ένα ερωτηματικό και μια απορία για το κατά πόσο πρέπει να χρησιμοποιούμε αποσμητικό και δη αποσμητικό που περιέχει αλουμίνιο. Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά το αλουμίνιο είναι βασικό συστατικό των περισσότερων αποσμητικών μασχάλης. Πρόκειται στην ουσία για ένα μέταλλο που υπάρχει άφθονο στη γη και υπάρχει φυσικά μέσα στον πυρήνα της γης.

Για να είμαστε ακριβείς, όμως, στην προκειμένη περίπτωση τα άλατα αργιλίου, όπως το χλωριούχο αλουμίνιο, το ζιρκόνιο αλουμινίου και το χλωροϋδρικό αργίλιο είναι τα πιο κοινά συστατικά στα αποσμητικά. Και ο λόγος που αυτά χρησιμοποιούνται τόσο πολύ στα αποσμητικά είναι γιατί απωθούν την κακοσμία και τον ιδρώτα. Όταν, δηλαδή, το αλουμίνιο έρθει σε επαφή με τον ιδρώτα δημιουργείται μια ουσία που μοιάζει με gel και που εμποδίζει τον ιδρώτα να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχουν υπάρξει ορισμένες θεωρίες, οι οποίες έχουν συνδέσει το αλουμίνιο στα αποσμητικά με ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού, αλλά και η νόσος Αλτσχάιμερ. Αυτό, όμως, είναι κάτι που μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει αποδειχθεί με ιατρικές μελέτες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα αποσμητικά με αλουμίνιο έχουν ένα θετικό στοιχείο, ότι δηλαδή απωθούν τον ιδρώτα, αλλά έχουν περισσότερα αρνητικά στοιχεία, τα οποία θα βρεις στην παρακάτω gallery! Εσύ, στο τέλος, θα αποφασίσεις, αν ένα τέτοιο αποσμητικό σε ικανοποιεί ή αν θα στραφείς σε μια άλλη λύση. Για δες…

Διάβασε ακόμα: Πώς θα σταματήσεις να τρως τα νύχια σου;


Πηγή