Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Πώς θα «εκπαιδεύσεις» τα μαλλιά σου να λαδώνουν λιγότερο

Μπορώ να φανταστώ ότι τα λεπτά και λιπαρά μαλλιά σου σε φέρνουν ώρες-ώρες… στα όριά σου. Τι κι αν εσύ λούζεσαι πρωί-πρωί και πιστεύεις ότι θα είναι super wow και καθαρή η τρίχα σου! Μέχρι να γυρίσεις το βράδυ από τη δουλειά τα έλαια έχουν κάνει πάλι «πάρτι» στα μαλλιά σου.

Και πάλι από την αρχή! Απελπίζεσαι, λούζεσαι και ξαναλούζεσαι ή έχεις βρει τη λύση σε ένα scrunchie και αλογοουρές ή κότσους που φτιάχνεις ξανά και ξανά. Ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος – όχι να απαλλαγείς από τη λιπαρότητα (αυτό δεν θα γίνει ποτέ, δυστυχώς), αλλά να τη μειώσεις αισθητά.

Mind blown! Αν έχεις λιπαρά μαλλιά πρέπει να λούζεσαι ανάποδα…

Τι συμβαίνει με τα λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά – καλώς ή κακώς- δεν είναι δικό σου φταίξιμο. Είναι θέμα γονιδίων και έτσι πρέπει να μάθεις να πορεύεσαι.

Θα μου πεις… Γιατί να συμβαίνει αυτό! Έχεις, λοιπόν, λιπαρά μαλλιά γιατί στο δέρμα του κεφαλιού παράγεται περίσσιο σμήγμα και κατά πάσα πιθανότητα έχεις και λιπαρή, με τάση ακμής επιδερμίδα.

via GIPHY

Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα δεν μπορείς να το εξαφανίσεις. Δεν θα απαλλαγείς ποτέ από αυτό. Μπορείς, όμως, να «εκπαιδεύσεις» τα μαλλιά σου να είναι λιγότερο λιπαρά.

Tips για να λαδώνουν λιγότερο τα μαλλιά σου

#1 Μη λούζεσαι κάθε μέρα

Ναι! Μπορεί εσύ να νομίζεις πως με το καθημερινό λούσιμο διώχνεις μακριά την περιττή λιπαρότητα από τα μαλλιά σου, όμως μόνο αυτό δεν κάνεις. Το αντίθετο! Συμβάλλεις, ώστε τα μαλλιά σου να γίνονται ακόμα πιο λιπαρά.

Φρόντισε, λοιπόν, να λούζεσαι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και θα διαπιστώσεις πως… η λιπαρότητα θα αρχίσει αισθητά να μειώνεται.

#2 Βάλε στη hair care routine σου μία μάσκα καθαρισμού μαλλιών

Οι μάσκες καθαρισμού φέρνουν σε μια ισορροπία το φυσικό pH του τριχωτού της κεφαλής μειώνοντας έτσι τη λιπαρότητα.

#3 Βούρτσισε τα μαλλιά σου συχνά μέσα στη μέρα

Σύμφωνα με τους hair experts, καλό είναι να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Αν, ωστόσο, κάτι τέτοιο σου… πέφτει βαρύ, προσπάθησε τουλάχιστον να βουρτσίζεις τα λιπαρά μαλλιά σου δύο φορές την ημέρα.

#4 Προσοχή στο styling

Φρόντισε να μην απλώνεις έλαια στις ρίζες των μαλλιών. Αν θέλεις να βάλεις ένα λαδάκι ενυδάτωσης, θα το απλώσεις μόνο στις άκρες.

Επίσης, προσπάθησε να μειώσεις το στέγνωμα με το πιστολάκι. Γιατί; Διότι όσο πιο πολύ στεγνώνεις τα μαλλιά σου, προκαλείται υπερβολική παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής και άρα αυτά λαδώνουν περισσότερο.

Μισό λεπτό! Μην πας πουθενά. Στην gallery έχω βρει για εσένα προϊόντα ειδικά για λιπαρά μαλλιά, τα οποία μπορείς να εντάξεις στη hair care routine σου.


Πηγή