Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Πώς θα επαναφέρεις την υγεία των μαλλιών σου μετά τις διακοπές

Το καλοκαίρι έφυγε και σε ό,τι αφορά τα μαλλιά σου, ενδεχομένως άφησε πίσω του…… ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Από τη μία πλευρά οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου και από την άλλη ο καυτός αέρας και το αλάτι. Δεν είναι παράλογο που η επιστροφή από τις διακοπές και η έλευση του φθινοπώρου βρήκαν τα μαλλιά σου αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα και θαμπά. Στην περίπτωση δε που παρέλειψες να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της τρίχας σου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, τότε καλό είναι να αφιερώσεις τώρα λίγο από τον χρόνο σου, προκειμένου να περιποιηθείς τα μαλλιά σου και να τα βοηθήσεις να επανακτήσουν την υγεία και τη λάμψη τους.

Με το φθινόπωρο να αποτελεί την ιδανική εποχή για ανανέωση, δεν υπάρχει αμφιβολία πως μερικές αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς και αφορά τα μαλλιά σου, θα σε βοηθήσουν να υποδεχθείς τη νέα σεζόν με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενδεχομένως, με καλύτερη διάθεση.

Φρόντισε να επισκεφτείς τον κομμωτή σου

Το πρώτο βήμα για να καταφέρεις να θέσεις τις σωστές βάσεις ώστε να επαναφέρεις την υγεία των μαλλιών σου αφορά σε μία επίσκεψη στον κομμωτή σου. Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη περίοδος για να κόψεις και ουσιαστικά, να καθαρίσεις τα μαλλιά σου πριν την έλευση του χειμώνα και την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Ο κρύος, χειμωνιάτικος αέρας μπορεί να βλάψει την τρίχα σου, όσο και οι καλοκαιρινές, υψηλές θερμοκρασίες. Καλό είναι, λοιπόν, να αφαιρέσεις την ψαλίδα και τις ξηρές άκρες που το αλάτι και το χλώριο της πισίνας έχουν προκαλέσει στα μαλλιά σου, ούτως ώστε να τους χαρίσεις μία πιο υγιή εμφάνιση και να μπορέσεις να τα περιποιηθείς σε βάθος στη συνέχεια.

Η συνέχεια στο epithimies.gr 


Πηγή