Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πώς θα επιλέξεις τη σωστή απόχρωση foundation για την επιδερμίδα σου; (video)

Η εύρεση της σωστής απόχρωσης foundation, BB ή CC cream, κραγιόν και κάθε προϊόντος ομορφιάς με κριτήριο τον τόνο της επιδερμίδας μας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Πόσες φορές δε σου έχει συμβεί να έχεις αγοράσει ένα make up λίγο πιο σκούρο από όσο θα έπρεπε ή τόσο ανοιχτόχρωμο που να σε κάνει εντελώς χλωμή;! Μην ανησυχείς, έχει συμβεί σε πολλά κορίτσια. Όλα έχουν να κάνουν με το χρώμα και πιο συγκεκριμένα με τα undertones, δηλαδή τους υποτόνους της επιδερμίδας σου, ειδικά όσον αφορά την επιλογή foundation.

Τι είναι, όμως, τα undertones της επιδερμίδας;

Χονδρικά, θα λέγαμε ότι ο υποτόνος του δέρματος είναι το χρώμα κάτω από την επιφάνεια. Μπορεί να έχεις το ίδιο χρώμα δέρματος με κάποιον, αλλά διαφορετικό υπόβαθρο, το οποίο διαχωρίζεται με τον εξής τρόπο: Ψυχρό (ροζ, κόκκινο ή γαλάζιο), ζεστό (κίτρινη, ροδακινί, χρυσή απόχρωση), ουδέτερο (ένα μείγμα από ζεστά και δροσερά undertones).

Πώς θα βρεις τι υποτόνους έχεις;

Για να βρεις τα undertones σου, πρέπει να κάνεις τα παρακάτω τεστ:

  • Τεστ φλεβών: Εάν οι φλέβες στους καρπούς σου δείχνουν περισσότερο πράσινες, τότε ανήκεις στους ζεστούς τόνους, εάν είναι μπλε στους ψυχρούς, εάν δεν μπορείς να το προσδιορίσεις το πιθανότερο είναι να ανήκεις στους ουδέτερους.
  • Τεστ κοσμημάτων: Εάν τα χρυσά κοσμήματα δείχνουν αρμονικά πάνω σου, τότε έχεις ζεστούς υποτόνους, εάν σου αρέσουν περισσότερο τα ασημένια ανήκεις στους ψυχρούς, εάν σου φαίνεται το ίδιο, μάλλον ανήκεις στους ουδέτερους.
  • Τεστ μαυρίσματος: Εάν στον ήλιο κοκκινίζεις, τότε ανήκεις στους ψυχρούς, εάν μαυρίζεις χωρίς να καίγεσαι ανήκεις στους ζεστούς. Εάν σου συμβαίνουν και τα δύο, τότε πιθανόν να ανήκεις στους ουδέτερους.
  • Τεστ ρούχων: Αν σου ταιριάζουν περισσότερο τα μπλε, ροζ ή πράσινα ρούχα ανήκεις στους ψυχρούς υποτόνους, εάν σου ταιριάζουν περισσότερο τα γήινα, ανήκεις στους ζεστούς. Εάν σου ταιριάζουν όλα… είσαι απλά πολύ τυχερή.

Extra tip: Κάθε συσκευασία make up περιέχει τα αρχικά C, W, N (cool, warm, neutral). Κοίταξε, λοιπόν, αυτό που σου αντιστοιχεί και αγόρασε το σωστό foundation για την επιδερμίδα σου.

colours undertones

Το σωστό foundation τους καλοκαιρινούς μήνες…

Αφού, λοιπόν, έχεις κάνει το test που σου προτείναμε παραπάνω, θα πρέπει να προσέξεις πολύ το make up σου το καλοκαίρι. Η έκθεση στον ήλιο σίγουρα θα σου έχει χαρίσει ένα όμορφο bronze χρώμα στην επιδερμίδα (ακόμα κι αν είσαι πολύ άσπρη θα έχεις πάρει ένα ελάχιστο χρωματάκι), οπότε καλό είναι να προτιμήσεις ένα make up ή μία BB/CC cream μόλις έναν τόνο πιο σκούρο από το χρώμα που έχει η επιδερμίδα σου κανονικά. Έτσι, θα πετύχεις ένα ζεστό και «ηλιοκαμένο» αποτέλεσμα, χωρίς να φαίνεται υπερβολικό.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα καθαρίσεις σωστά τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου;


Πηγή