Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πώς θα κάνεις την πλεξίδα ψαροκόκαλο σε 5 εύκολα βήματα

Η πλεξίδα ψαροκόκαλο άκα fishtail braid, επιστρέφει στο προσκήνιο και είναι ό,τι ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά σου εν μέσω καύσωνα για να δείχνεις χτενισμένη και όμορφη. 

Ιδού τα 5 βασικά βήματα για την πλεξίδα ψαροκόκαλο και ένα κατατοπιστικό βίντεο!

1. Χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο ίσα μέρη.

Πιάσε το τμήμα των μαλλιών σου που θέλεις να κάνεις ψαροκόκαλο και μοίρασέ το σε δύο ίσα μέρη. Κράτησε το κάθε μέρος στο κάθε χέρι σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λαστιχάκι για να ασφαλίσεις τα μαλλιά σου σφιχτά σε κοτσίδα, ώστε να μην χαλάσει η πλεξίδα σου ενώ την πλέκεις. Μόλις ασφαλίσεις τα μαλλιά σου, μοίρασέ τα σε δύο ίσα μέρη και ακολούθησε τα βήματα που ακολουθούν. Μόλις η πλεξίδα σου ολοκληρωθεί, με προσοχή κόψε ή αφαίρεσε το λαστιχάκι.

2. Πιάσε μία μικρή τούφα μαλλιών από τη μία πλευρά και πρόσθεσέ την στην άλλη πλευρά.
Πιάσε μία μικρή τούφα μαλλιών (όσο μικρότερη, τόσο καλύτερο θα είναι το οπτικό αποτέλεσμα της πλεξίδας)από την εξωτερική πλευρά της τούφας που έχεις στο δεξί σου χέρι και πέρασέ την από πάνω, ενώνοντάς την με την τούφα που έχεις στο αριστερό σου χέρι.

3. Επανάλαβε το ίδιο: Πέρασε μία μικρή τούφα από την αριστερή πλευρά των μαλλιών και πρόσθεσέ την στην δεξιά.
Επανάλαβε το προηγούμενο βήμα, αλλά ξεκίνησε από την αριστερή πλευρά των μαλλιών που έχεις στα χέρια σου.

4. Συνέχισε να μοιράζεις μικρές τούφες μαλλιών, περνώντας τες από πάνω και ενώνοντάς τες με την αντίθετη πλευρά, μέχρι να φτάσεις στην άκρη των μαλλιών σου.

5. Χρησιμοποίησε ένα μικρό κοτσιδάκι ή λαστιχάκι για να ασφαλίσεις την πλεξίδα σου.

Μπορείς να πιάσεις μία μικρή τουφίτσα από την άκρη των μαλλιών σου και να την τυλίξεις γύρω από το κοτσιδάκι, ασφαλίζοντάς την με ένα τσιμπιδάκι, για ένα πιο κομψό αποτέλεσμα.

Χαλάρωσε λίγο την πλεξίδα ψαροκόκαλο για να την κάνεις να φαίνεται πιο πλούσια. Απλώς τράβηξε λίγο απαλά τις άκρες κατά μήκος της πλεξίδας, για να την χαλαρώσεις και να προσθέσεις όγκο.

Διάβασε ακόμα: Μυστικά για τέλεια χτενίσματα από έναν διάσημο ειδικό

Δες και το βίντεο


Πηγή