Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ

Τετάρτη σήμερα κορίτσια και μετράμε όλες ήδη αντίστροφα για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η καθημερινότητα στην πόλη σε συνδυασμό με τον καύσωνα δεν είναι μεταξύ μας και ό,τι καλύτερο. Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως θα βαφτούμε, θα χτενιστούμε και θα απολαύσουμε τις βόλτες μας στην πόλη.

Το μακιγιάζ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας περιποίησης ανεξάρτητα από το πόσα πολλά προϊόντα χρησιμοποιείς.

Γιατί και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ;

Τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλες σε καθημερινή βάση. Όσο τα κρούσματα covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται έχουμε έναν παραπάνω λόγο να τηρούμε σχολαστικούς κανόνες υγιεινής. Είναι πολύ σημαντικό να απολυμαίνουμε λοιπόν ό,τι αγγίζουμε τακτικά.

via GIPHY

Τα πινέλα τείνουν να συσσωρεύουν στην επιφάνεια τους υπολείμματα μακιγιάζ, σκόνη, μικρόβια και βακτήρια τα οποία θα μεταφερθούν αργότερα στην επιδερμίδα μας. Αν λοιπόν γίνεται συνεχής χρήση τους χωρίς πρώτα να τα καθαρίζουμε, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταφερθούν όλα αυτά στο δέρμα μας. Είμαι σίγουρη πως δεν θέλεις κάτι τέτοιο.

Τα βρώμικα αντικείμενα του makeup που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπο δημιουργούν ερεθισμούς, φλεγμονές, κοκκινίλες και ανεπιθύμητα σπυράκια. Επιπλέον είναι συχνό φαινόμενο τα βρώμικα πινέλα ματιών να δημιουργήσουν επιπεφυκίτιδα.

Πώς θα καθαρίσεις σωστά και εύκολα τα πινέλα σου

Aρχικά να σου πω πως ιδανικά θα πρέπει να πλένεις καθημερινά τα πινέλα σου ή μετά από κάθε χρήση. Ωστόσο αν το κάνεις 2 φορές την εβδομάδα είναι προτιμότερο από το να το αμελείς εντελώς. Δώσε βάση όμως εδώ! Τα πινέλα του makeup θα πρέπει να πλένονται καθημερινά γιατί έχουν την τάση να συσσωρεύουν πολλα βακτήρια που αργότερα θα μεταφερθούν στο δέρμα σου.

Η σωστή διαδικασία

Πάρε κάθε βρώμικο πινέλο του μακιγιάζ και βάλτο κάτω από τρεχούμενο νερό με τις τρίχες να κοιτούν προς τα κάτω και τη λαβή προς τα πάνω. Βάλε στην παλάμη σου λίγο απολυμαντικό σαμπουάν ή κάποιο άλλο ήπιο σαμπουάν. Κάνε κυκλικές κινήσεις στο χέρι σου μέχρι το πινέλο να καθαριστεί εντελώς. Ξέπλυνέ το με άφθονο χλιαρό νερό και τοποθέτησέ το σε μια καθαρή πετσέτα. Άφησέ το να στεγνώσει καλά.

Εναλλακτικά μπορείς να αγοράσεις τα ειδικά spray καθαρισμού πινέλων που υπάρχουν στην αγορά. Ψέκασε καλά το πινέλο και αφαίρεσε όλα τα υπολείμματα σε ένα κομμάτι χαρτί.

Μην ξοδεύεσαι: Αυτά είναι τα πινέλα και εργαλεία που χρειάζεται να έχεις
DIY Time! Φτιάξε 2 απολυμαντικά σπρέι, ένα για πινέλα και ένα για μακιγιάζ

Πηγή κεντρικής: freepik.com


Πηγή