Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς θα «ξυπνήσεις» την επιδερμίδα σου με… καφεΐνη;

Διαβάζοντας τον τίτλο του σημερινού άρθρου αμέσως θα σκέφτηκες ότι ο μόνος τρόπος να ξυπνήσεις γενικά από την κορυφή ως τα νύχια είναι μια μεγάλη κούπα με καφέ. Ναι, αναφερόμαστε σε εκείνα τα πρωινά που σε έχει «πλακώσει» το λεπτό σεντονάκι σου (πάπλωμα δεν έχουμε βάλει ακόμα), που το μάτι δεν ανοίγει με τίποτα και που μόλις κοιταχτείς στον καθρέφτη βγαίνει μια κραυγή για τα χάλια που έχεις μόλις αντικρύσει.

Ψυχραιμία! Δε συμβαίνει μόνο σε εσένα. Σε όλες μας έχει συμβεί το προηγούμενο βράδυ να μην είχαμε καλό ύπνο, να κοιμηθήκαμε μόνο 5-6 ώρες ή να χάσαμε την αίσθηση του χρόνου βλέποντας μέχρι το ξημέρωμα την αγαπημένη μας σειρά στο Netflix. Και τελικά το πρωί να μη συνερχόμαστε με τίποτα.

Ναι, το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι είναι μια κούπα καφέ για να επανέλθει στα κανονικά του όλο σου το σώμα. Την καφεΐνη, όμως, θα χρειαστείς για να «ξυπνήσεις» και το δέρμα του προσώπου σου και να δείξεις απευθείας φρέσκια και λαμπερή. Φυσικά, δεν εννοούμε να πλύνεις το πρόσωπό σου με όσο καφέ σου απέμεινε. Εννοούμε να εντάξεις στη skincare routine σου κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη και τις οποίες μπορείς να δεις πιο αναλυτικά στην παρακάτω gallery.

Η καφεΐνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά σημαντικά την επιδερμίδα, έχει όμως και την ικανότητα να συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτή η δράση, λοιπόν, γύρω από τα μάτια μπορεί να μειώσει τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα και αυτόματα να σε κάνει να δείχνεις εντελώς ξεκούραστη και λαμπερή. Υπέροχο δεν είναι; Γι’ αυτό σου λέμε… Κάνε scroll και ένταξέ τις άμεσα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου. Θα μας θυμηθείς και θα μας ευγνωμονείς.

Διάβασε ακόμα: Η Jennifer Lopez μόλις υιοθέτησε το it κούρεμα του φθινοπώρου


Πηγή